Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

3 ting Ford Motor Company ønsker deg å vite

Anonim

Ford Motor Company

(NYSE: F)

lukket ut 2017 på en litt sur note. Resultatet før skatt for året var

ned 18% fra 2016 resultat

, som stigende kostnader og rabatter som kreves for å holde sin aldrende produktlinje konkurransedyktig

klemmet sine marginer

.

Det var en sterk kontrast til resultatet fra Fords gamle cross-town rival, General Motors

(GM)

. GMs resultat før skatt

matchet sitt rekord 2016 resultat

, og GM-ledere stavet ut en

optimistisk visjon

for de neste årene.

Etter Fords inntjeningsrapport holdt konsernsjef Jim Hackett, finansdirektør Bob Shanks og andre ledende ansatte en konferansesamtale for investorer der de forklarte at de forventer at ting skal bli bedre - men ikke med en gang.

Her er tre høydepunkter fra samtalen.

1. Ford vet at det har et "fitness" problem

Jeg og teamet mitt er ikke fornøyd med dette nivået, og vi ser 2018 som mulighet til å bevise at vi kan skarpere operasjonell utførelse, dramatisk forbedre treningen vi snakker om og fortsette å ta de store beslutningene strategisk på hvor spille og hvordan å vinne, og selvfølgelig, tilordne riktig kapital. - CEO Jim Hackett

Hackett, som spilte fotball på college, er glad i "fitness" metaforen for å beskrive en virksomhets effektivitet og lønnsomhet. Siden han tok Fords toppjob i mai i fjor, har han gjort det klart at han mener at Ford må bruke mye mer tid på det finansielle treningsstudioet.

Problemet i et nøtteskall: Fords inntekter har steget pent de siste årene, men som Hackett påpeker, har Fords utgifter holdt tempoet, noe som begrenser bunnlinjens gevinster. Reining i stigende kostnader, med fokus på høyere profitt muligheter, og få mest mulig ut av Fords enorme globale skala er alle en del av hans visjon for å gjøre Ford til et fitter selskap.

2. Nødvendige nye produkter er på vei

Den gode nyheten er at investeringen i nytt produkt de siste årene virkelig vil begynne å komme i produksjon i 2018. Vi har 23 globale kjøretøylanseringer planlagt i år, mer enn dobbelt så mange som 2017. - Hackett

I andre halvdel av 2018 starter vi en ny bølge av produktlanseringer i Kina, og vi tror at friskhet skal bli en veldig viktig del av vår veksthistorie i Kina igjen. - Jim Farley, EVP og president for Global Markets

Fords lønnsomhet i 2015 og 2016 ble drevet i stor grad av sine "crown jewels", F-Series pickupene. Ford har lansert sine kjempegodse lastebiler med investeringer og oppdateringer de siste årene, og det er ingen tvil om at innsatsen har lønnet seg på en stor måte.

Men i mellomtiden har andre viktige Ford-produkter som en gang var veldig konkurransedyktige, fallet bak nyere oppføringer fra rivaler. Modeller som Escape og Explorer SUVer konkurrerer i hvite hot (og svært lønnsomme) markedssegmenter, men de er daterte modeller som har mistet grunnlaget for rivaler i løpet av det siste året.

Det har vært et spesielt stort problem i Kina, et raske marked der Ford mistet betydelig andel i 2017. Men som Hackett og Farley forklarte, vil denne situasjonen forandre seg: Ford har en rekke nye og fornyede produkter som skal markedsføres i 2018. De nye produktene skal bidra til å gi Fords økende fortjenestemarginer et løft.

3. Hackett er fortsatt ikke klar til å avsløre sin treningsplan

To relaterte spørsmål har hang i luften siden Hackett overtok som Fords CEO i mai i fjor: Hvordan skal han forbedre Fords "fitness", og når vil disse anstrengelsene lønne seg?

Hackett har snakket generelt om sine mål for Ford og har sagt at det er seks tiltak på gang som han forventer vil gi betydelige forbedringer over tid:

Vi har identifisert disse 6 arbeidsstrømmene. De er oppe og kjører. Og fordelene, vi snakker om '18 og '19, noen av dem. Mesteparten av fordelene fra det jeg ser kommer litt senere [enn 2019] fordi noen av disse er betydelige redesigner [av Fords prosesser].

Men mye til opprøret av Wall Street-analytikerne som dekker Ford, har han ennå ikke sagt hva de seks initiativene er, eller når (og hvordan) betaler de seg. Det skjer snart, sa Hackett, men han ser gode grunner til å holde seg av.

Jeg vil også understreke noe her, som er i utformingen av fitness, en av tingene du må gjøre, i tillegg til at du forstår hvor vi skal og våre folk som forstår at du ikke kan forstyrre strømmen av virksomheten. Jeg kan fortelle deg legendariske historier der enkelte virksomhetssystemer ble satt i for tidlig og virksomheten ble forstyrret.

Så hva du ville se nå i måten vi startet dette arbeidet, har vi lenge identifisert hvor vi vil jobbe. Vi er nå i redesignfasen. Vi dimensjonerer nå verdien. Vi har tildelt ansvar. Jeg møter med lag hver uke. Jeg har nettopp hatt et stort møte fredag ​​med folk i selskapet. Og det kommer nær det punktet der jeg tror vi kan begynne å bringe deg under teltet. Men det er ikke i kveld. - Hackett

Hackett avsluttet samtalen ved å si at han er "veldig trygg" at investorer vil være fornøyd med planen når den er annonsert. Vi får se.