Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

3 søte grunner til å kjøpe Nestle Stock

Anonim

Nestle

(NASDAQOTH: NSRGY)

aksjonærene har ikke hatt stor nytte av det siste aksjemarkedet. Faktisk er mat- og drikkegigantens lager dårlig underpresterende bredere indekser i løpet av de siste en- og femårsperiodene.

Investorene flyttet fra Nestle da salgsveksten falt under ledelsens 2016-prognose. Verre ennå ser selskapet 2017 som et annet år av subpar gevinster.

Avmatningen kan sette opp aksjen for solide langsiktige gevinster herfra, men, og så investorer bør vurdere å kjøpe aksjer mens de er relativt billige. Nedenfor er noen av de beste grunnene til å vurdere å legge Nestle til porteføljen din i dag.

Market-beating vekst

Selskapets siste ekspansjonsfrekvens kan ha gått glipp av forventningene, men det var fortsatt godt nok til å slå nesten alle mat- og matkonkurrenter. Nestles organiske vekst var 3, 2% de siste 12 månedene, og mens det var en nedgang fra det foregående års 4, 2% gevinst, overgikk det Unilever

(NYSE: UL)

og dens 2, 1% matvarevareøkning, og JM Smucker 's

(NYSE: SJM)

liten nedgang.

Markedsandelen øker er et sterkt bevis for at Nestle lykkes med å holde seg et skritt foran jevnaldrende med en robust rørledning av innovative mat og drikke lanseringer. Faktisk kommer nesten en tredjedel av salget fra produkter, som det siste Nescafe Gold Barista-merket, som ble utgitt eller forbedret de siste tre årene.

Mens Nestle ikke kan gjøre noe med svekkende bransjestrender, kan den presse sin innovasjonsfordel slik at den raskt kan komme tilbake til sin organiske vekstrate når markedsforholdene er bedre.

Balansert kostnadsbesparende tilnærming

Som likestillere, er Nestle opptatt av å redusere kostnadene i denne tiden med langsom vekst i industrien. Det har gjort anstendig fremgang på denne poengsummen og presset driftsresultatet opp til 15, 4% av salget fra 15, 1%. Noen av de største kuttene var å fjerne langsomt voksende merkevarer og trimme produksjon og overheadutgifter.

Selve selskapet velger å være mindre aggressiv her enn rivaler, men som administrerende direktør Mark Schneider sa i en nylig konferansesamtale med investorer er en strategi for å beskytte langsiktig vekst.

Schneider sa at "det er en pris som selskapene betaler når det kommer til organisk vekst ... du kan spare kostnadene bare én gang. Da er spørsmålet hvor er den organiske veksten fremover?"

Nestle satser på en mer balansert tilnærming som ofrer kortsiktig lønnsomhet gevinst for det ideelle vil være bærekraftig vekst fremover. Ja, det er kutte kostnader, men ledere øker også markant utgifter for å støtte sine største merkevarer. Utbetalingen for denne strategien skal dukke opp i høyere fortjenestemarginer og raskere vekst når bransjen vender tilbake til et mer robust ekspansjonsfrekvens.

Kontantavkastning

Nestle er en kontantgenererende maskin. Fri kontantstrøm steg raskere enn omsetningen i det siste året da selskapet rammet en femårig høy på kontantstrømseffektivitetsgraden.

Disse gevinster gir ledelsen god ammunisjon for å finansiere stabile utbyttestigninger, som de prioriterer over alle andre kapitalavkastninger. "Vi er forpliktet først og fremst til en svært stabil og vekstorientert utbyttepolitikk, " sa Schneider nylig investorer.

Som et resultat har inntektsinvestorer god grunn til å foretrekke Nestle over jevnaldrende. Det utbetaler en større del av inntektene som utbytte, og 3% utbyttet slår Unilevers 2, 8% og trounces JM Smucker er 2, 2%.

Et normalt sterkt utbytte kan gi langsiktige investorer bare den typen tålmodighet de trenger for å vente på hva Nestle forventer å være et annet uvanlig svakt regnskapsår fremover. 2017 organisk vekst vil sannsynligvis være 3% for det andre rette året, de spår, før selskapet går tilbake til et omtrent 5% tempo som begynner neste år.