Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

3 aksjer du kan trygt eie til 2030

Anonim

Årene kommer og går ganske fort. Vi er nesten gjennom 2017, men det virker som ingen tid siden da alle feiret nyttår. Slutten av tiåret vil være her snart. For den saks skyld vil det også slutten av det neste tiåret.

Mens du kanskje ikke vil tenke på tiden som går forbi så fort, er tiden en av de beste vennene til en investor. Å kjøpe og holde store aksjer i lang tid kan gi stor avkastning. Med dette i bakhodet spurte vi tre Motley-investorer om å identifisere aksjer som du sikkert kan eie frem til 2030. Derfor valgte de Kinder Morgan

(NYSE: KMI)

, Microsoft

(NASDAQ: MSFT)

, og Berkshire Hathaway

(NYSE: BRK-A)

(NYSE: BRK-B)

.

Energi uavhengighet endrer alt

Maxx Chatsko (Kinder Morgan): Kinder Morgan har ikke akkurat vært plakatbarnet for investeringer i trygghet, men få bedrifter er bedre posisjonert for å dra nytte av de langsiktige trender som bare blir i gang i Nord-Amerika. Etter å ha blitt avskediget som en rørdrøm for ca 10 år siden, er energi uavhengighet endelig innen rekkevidde. Faktisk er det nær sikkerhet.

Ikke bare er Nord-Amerika racing mot energi uavhengighet, men kontinentet blir raskt også en ledende global energi eksportør. USA eksporterte i gjennomsnitt 1, 7 millioner fat per dag (mbpd) av råolje i oktober, som kunne svulme til 3, 2 mbpd eller høyere etter hvert som produksjonen vokser i de kommende årene.

Det er ikke engang faktor i naturgasseksport. USA ble nettoeksportør av naturgass i år for første gang siden 1958 - og det er hovedsakelig takket være landbaserte rørledninger. Men den største veksten vil bli drevet av flytende naturgass (LNG). I 2019 forventes USA å ha 9, 5 milliarder kubikkfot per dag (Bcf / d) av LNG-eksportkapasiteten, opp fra bare 1, 4 Bcf / d ved utgangen av 2016.

Hurtig voksende energiproduksjon og eksport er fantastiske nyheter for Kinder Morgan. Verdens største rørledningseier og operatør bør se sin gebyrbaserte forretningsmodell nå nye høyder med jevn konsistens i overskuelig fremtid. Mer produksjon oversetter til flere produkter som trenger å bli flyttet til prosesseringssentre, lagringsanlegg (den eier også) og eksportterminaler på landets kyster. Det gjør ledelsens jobb relativt enkelt.

En tilpasning tech giant

Tim Green (Microsoft): Teknologien endres så fort at ledende teknologibedrifter kan, og ofte gjør, bli feid bort i søppelbøssen i historien, ikke i stand til å utvikle seg og tilpasse seg. Suksess i dag garanterer ikke suksess i morgen, et faktum at investorene alltid må holde seg i bakhodet.

Et teknisk selskap som viser at det kan forandre seg med tiden, er Microsoft. Den tiår gamle teknologiske giganten, som lenge er avhengig av operativsystemet Windows PC og Office-produktivitetsprogramvaren, lager bølger i skyen. Det er Azure Cloud Platform, en sterk nr. 2-spiller bak Amazon.com 's Web Services, er nesten doblet salg året over året, og den skybaserte abonnementsversjonen av Office vokser raskt også.

Microsofts finanspolitiske resultat i første kvartal viste fremgang. Inntektene økte med 12% året etter, og nettoinntektene økte med 16%. Delene av Microsoft som vokser raskest - Azure, Office 365, Dynamics 365 - er alle skybaserte. Øvrig virksomhet, inkludert Windows, Surface hardware og gaming, produserte vekst, men ikke i samme grad som Microsofts skybedrifter.

Cloud computing gikk bare vanlig i de siste årene, og andre teknologier vil nesten helt sikkert følge etter nå og 2030. Microsofts aggressive cloud computing push burde gi investorer viss tillit om at selskapet kan holde tritt med eventuelle endringer som ligger foran.

Masse egg i en kurv

Keith Speights (Berkshire Hathaway): Det er mye å si til fordel for diversifisering. Med Berkshire Hathaway kan du få en betydelig diversifisering med bare ett lager. Ved siste telle hadde selskapet over 60 forskjellige datterselskaper. Disse virksomheten omfattet homebuilders, forsikringsselskaper, produsenter, jernbaner, restauranter, forhandlere og mer.

Men Berkshire Hathaway's diversifisering stopper ikke der. Den eier også innsats, både store og små, i over 40 andre børsnoterte selskaper. Disse investeringene spenner også over flere næringer, fra flyselskaper og banker til teleselskap og grossistforhandlere.

Selvfølgelig er diversifisering ikke det eneste du vil ha som investor. Du forventer at aksjene du kjøper for å generere avkastning. Berkshire Hathaway er en superstjerne i den avdelingen, og oppnår en gjennomsnittlig vekst på mer enn 20% årlig siden 1965. Til sammenligning returnerte S & P 500 i gjennomsnitt mindre enn 10% i løpet av denne perioden - med utbytte inkludert.

Kanskje det største spørsmålet om å kjøpe Berkshire Hathaway-lager og holde det gjennom 2030, er at dets leder, Warren Buffett, vil bli 100 år det året. Buffett ser ut til å passe som en fiolin, men det er sannsynlig at han vil gå på pensjon før 2030. Ville det true for bestanden? Jeg tror ikke det. Han har gjort en beundringsverdig jobb med å bringe inn ledere som deler sin filosofi. Buffettveien i Berkshire bør fortsette gjennom 2030 og utover.