Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

3 aksjer med TrueCar-lignende returpotensial

Anonim

TrueCar

(NASDAQ: TRUE)

Endrer spillet for bilkjøpere og forhandlere med sin innovative markedsinformasjon plattform for nye og brukte biler. Selskapet øker salget igjen etter noen år med fallende inntekter, inspirerende investorer til å drive aksjekurser 140% høyere de siste 52 ukene.

Vi spurte tre beste Motley-bidragsytere for å dele noen investeringsideer som kunne matche TrueCar's fantastiske gevinster. Les videre for å se hvordan nettverksspesialisten Gogo i nettverket

(NASDAQ: GOGO)

, cloud-basert programvarebygger Paycom Software

(NYSE: PAYC)

, og burrito-kjeden Chipotle Mexican Grill

(NYSE: CMG)

kunne leve opp til de høye forventningene.

En liten fisk i en stor dam

Tim Green (Paycom Software): TrueCar er et voksende selskap, og aksjen har økt det siste året. Men det er ikke lønnsomt, og legger et netto tap på 42 millioner dollar i 2016. Paycom Software, en leverandør av lønnsprosessbehandling og annen skybasert programvare for human capital management, vokser ikke bare raskere enn TrueCar, men det er solid i svart. Og mens aksjen også er betydelig oppe det siste året, kan det gå mye høyere dersom veksten forblir på rette spor

Paycom økte omsetningen med 46% i 2016 til 329 millioner dollar. Mens de fleste raskt voksende programvare-som-en-service-selskaper må bruke store for å drive tosifret vekst, er Paycom et unntak. Selskapet hadde en driftsmargin på 17, 6%, et bevis på effektiviteten og effektiviteten av kundeoppkjøpsprosessen.

Paycom forventer å fortsette å vokse i 2017, med veiledning som krever omsetningsvekst på rundt 30%. En av gigantene i markedet for menneskelig kapitalstyring er ADP, et selskap som er verdsatt til 45 milliarder dollar, mer enn 10 ganger større enn Paycom. Hvis Paycom kan vokse til en av de store aktørene i sin bransje, kan aksjene sveve over det neste tiåret som det lukker gapet mellom seg selv og markedslederne.

Sulten for en vendingstid

Steve Symington (Chipotle Mexican Grill): Med TrueCar opp stor i løpet av de siste to årene, er det lett å glemme at ting ikke alltid så så lyse for investorer på bilpriser og informasjonssiden. Husk at TrueCar-bestanden gikk ned rundt 60% i 2015, inkludert en 36% -dagsdråp da selskapet ble utsatt for utførelsesutfordringer som ga resultatene for andre kvartal 2015 langt under Wall Streets forventninger. Og selv nå ligger TrueCar-aksjene fortsatt rundt 20% under sine 2015-høyder, selv etter at de har fått en stor forbedring på bred forbedring.

Til dette formål tror jeg Chipotle Mexican Grill tilbyr investorer en lignende mulighet i dag. Aksjer i den uformelle restaurantkjeden gikk ned i slutten av 2015 etter at flere matbårne sykdomsskremmer ødela sin samme butikksalg. Og selv om Chipotle har økt mer enn 25% så langt i 2017 som dette, skriver Chipotle betydelig forbedring i kvartaletes inntekter (opp 28, 1%), kontantstrøm (opp 144%), comps (opp 17, 8%), og overskudd (med EPS på 1, 60 dollar per aksje, sammenlignet med et tap på $ 0, 88 per aksje i fjorårets første kvartal) - aksjene vil fortsatt trenge å klatre nesten 60% for å få tilbake disse 2015-tallene.

Hvis Chipotles vendinger tar tak i takt med at de nyeste resultatene ser ut til å indikere, og da selskapet stadig vokser sin restaurantbase (det er på rette spor for å åpne rundt 200 nye steder i år), tror jeg investorer med fremsyn for å kjøpe Chipotle lager nå vil ikke bli sulten på markedet-tapende gevinster.

Gå, gå, satellittbaserte Wi-Fi-gadgets!

Anders Bylund (Gogo): Leverandøren av underholdning og Wi-Fi-tjenester ser dyrt ut akkurat nå, sportsnegativ inntjening og kontantstrømmer de siste fire kvartaler. Oppbyggingen til dette punktet har vært dyrt for både selskapet og dets investorer; Gogo aksjer har hatt nesten 50% haircut de siste to årene.

Denne nedgangen skjedde mens Gogo fant traksjon med flere flyselskaper, økte salget med 44%, og begynte å installere et neste generasjons Wi-Fi-system basert på satellittsignaler i det såkalte Ku-bandet.

Det nye satellittnettet, kjent som 2Ku, vil øke Gogos internetthastigheter ti ganger i første omgang. Senere skal systemet kunne støtte 5G trådløs teknologi og motta en annen hastighetsforsterkning. Dette er en spillveksler og grunnen til at flyselskapene faller over seg selv for å signere en Gogo-kontrakt.

Men maskinvareinstallasjonen er kapitalintensiv foran. Gogo leier ikke bare nye trådløse rom fra satellittpartnere Intelsat og SES SA, men installerer også mottakerhardware i alle fly som trenger en 2Ku-tilkobling. Kostnadene øker, og Gogos kontantstrømmer har vært negative i noen år. Derfor gikk aksjekursene ned i 2015.

Tilbakegangen har startet som analytikere, og investorer begynner å ta tak i avkastningen Gogo forventer av sin 2Ku-investering. Konsernsjef Michael Small fortalte nylig at frie kontantstrømmer skulle bli positive i 2019, et helt år før tidligere veiledning, takket være akselererte 2KU-installasjoner.

Aksjene har nesten holdt fast i TrueCars økende prisutvikling i 2017, og økte 35% hittil hittil. Dobling herfra ser ikke ut umulig da kontantstrømbildet rydder opp.