Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

3 aksjer som kan gjøre deg rik

Anonim

"Lookin" for en måte å tjene litt enkle penger / så jeg kan legge meg tilbake og se det rulle inn. " - Foghat, enkle penger

Medlemmene av Foghat var neppe de første menneskene til å drømme om å lage enkle penger. Og den gode nyheten er at hvis du velger de riktige aksjene for porteføljen din, kan du la investeringene gjøre jobben for deg, og kanskje til og med gjøre deg skitten, stinkende rik over tid.

Tre aksjer med outsized prospekter for å gjøre akkurat det er ensartede leietakere Cintas

(NASDAQ: oppfordringer)

, olje- og gassborer Apache Corp.

(NYSE: APA)

, og naturgassrørledningsselskapet Kinder Morgan

(NYSE: KMI)

. Derfor anbefaler jeg dem.

Stor og blir større

Cintas har vokst raskt - mye raskere enn det bredere markedet. Faktisk har aksjeprisen økt nesten 350% de siste fem årene, og oversteg gevinstenes andelene av hot tech-aksjer som Tesla og Facebook .

Aksjepengene ble spilt av selskapets mange vekstbevegelser. Det økte sin enhetlige utleievirksomhet organisk, både ved å utvide seg til nye markeder og ved å ta markedsandel fra sine konkurrenter. Det har også gjort noen kunnskapsrike oppkjøp av mindre rivaler, inkludert G & K Services i 2017. Endelig utnyttet den sine eksisterende jevne utleieruter - varebiler som tar opp skitne uniformer og slipper av rene - for å tilby tilleggstjenester som gulvmatteutleie, toalett restocking, og leveranse av brann- og sikkerhetsutstyr. Alle involverte forsyninger er enkle for sine leveringsdrivere å innlemme i sine tidligere planlagte stopp, og tilføyer inkrementelle inntekter i forhold til etablerte kunder.

Cintas vekst viser ingen tegn til å bremse. I det siste kvartalet økte selskapets driftsinntekter med 49, 7% året etter, takket være i stor grad G & K-oppkjøpet. Men økologiske inntekter ble også en respektabel 5, 1%. Det nordamerikanske enhetlige leiemarkedet er fortsatt svært fragmentert, noe som gir Cintas ytterligere muligheter til å vokse gjennom oppkjøpet.

Drill, baby, drill

Mens Cintas kan få olje ut av et arbeid uniform, kan driller Apache Corporation få det ut av bakken. Og det får mye olje og naturgass ut av bakken gjennom boringen i Nordsjøen, Egypt, og - viktigst - Permian Basin of West Texas.

Permannbassenget er rødt akkurat nå, og i 2016 fant Apache en måte å kapitalisere på regionens potensial uten å bryte banken. Det kjøpte 307 000 hektar land der, og - takket være misforståelser fra industrien om regionens hydrokarbonpotensiale - betalte bare rundt $ 1.300 per hektar for det. Den kalte posisjonen, som ligger i Delaware Basin sub-regionen - "Alpine High." Det kalte det også et stort kjøp, etter at det hadde annonsert at det hadde funnet mer enn 3 milliarder fat olje og 75 milliarder kubikkmeter naturgass i lekene, økte landprisene i området skyrocket. I fjor kjøpte Devon Energy 10.000 hektar av Delaware Basin land på $ 21.500 per acre - mer enn 16 ganger hva Apache betalte for sin posisjon.

Gitt gårdene for Permian Basin land, kunne Apaches 307 000 hektar posisjon hente et sted i nærheten av $ 6 milliarder til $ 9 milliarder dersom selskapet besluttet å selge. Likevel vurderer markedet hele selskapet på bare 16, 3 milliarder dollar akkurat nå. Og Apache vil ikke selge Alpine High når som helst snart. I stedet bygger det ut infrastruktur i området, og rammer opp produksjonen, som den forventer å vokse med en sammensatt årlig rente på mer enn 150%. Dette selskapet har en veksthistorie som er langt fra over, så hvis du liker ideen om å bli rik på svart gull, kan Apache være riktig for din portefølje.

Denne investeringen er en gass

En av grunnene til at Apache har vært sakte for å øke produksjonen fra Alpine High var mangelen på energiinfrastruktur i regionen. Men vårt neste selskap har energiinfrastruktur i spar. Det er Kinder Morgan, som driver det største naturgassrørledningsnettet i landet.

Kinder Morgan drar nytte av naturgassbommen i USA, som har blitt drevet av skifer fracking. Heldigvis for selskapet, har denne bommen sammenfalt med økende global etterspørsel etter naturgass. Det internasjonale energibyråets prognose etterspørselen vil vokse med mer enn 45% innen 2040. Gitt det, må rørledningsindustrien øke kapasiteten betydelig.

Heldigvis handler Kinder Morgan om å øke sin kapasitet - den har om lag 7 milliarder dollar i rørutvidelser pågår, inkludert den nye 430-miles Permian Highway Pipeline som allerede har nesten all sin kapasitet som talt av flere kunder (inkludert for øvrig Apache ). I de kommende år forventer det å legge til en annen $ 2 milliarder til $ 3 milliarder i vekstprosjekter per år.

Selskapet har også nylig økt utbyttet med 60%, pluss det betaler ned gjeld og kjøper tilbake 2 milliarder dollar i aksjer. Men aksjekursen har vært sløv i de høye tenårene det siste året. Dette virker som en utmerket tid for å snap opp aksjer.

Ingen gratis lunsj

Når du investerer i et topplager, lar du pengene dine gjøre jobben for deg, noe som er en ganske enkel måte å generere rikdom på. Selvfølgelig er "enkle" penger ikke "gratis" penger: Du må ikke bare gjøre den første investeringen, du må holde øye med dem, og ta risikoen for at ting ikke går som planlagt. Gitt deres potensial for vekst, men Cintas, Apache og Kinder Morgan alle tilbyr gode muligheter for å ta deg på veien til rikdom. Og du trenger ikke engang å være en rockestjerne.