Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

3 Nøkler til en vellykket Midlife Career Change

Anonim

Er du fornøyd med jobben din? Mindre enn halvparten av arbeidsstyrken er, og mer enn 80% av personer over 45 drømmer om å gjøre en karriereendring.

For de fleste arbeidstakere i midten av karrieren, drømmer om en ny jobb, så langt det går. Kun 6% av de eldre arbeidstakere gjør faktisk karriereendring, selv om studier viser at arbeidstakere over 50 år som forandrer karriere, vanligvis er vellykkede og vanligvis lykkeligere etter å ha flyttet til et nytt yrke.

Bytte karriere kan være skummelt hvis du har avansert i yrket ditt og kjøpt forpliktelser som barn og et boliglån. Du kan få det til å skje, skjønt. Å følge disse tre trinnene øker sjansene dine for å overføre til en ny karriere uten å risikere din økonomiske sikkerhet.

Ta vare på pensjon når du bytter karriere

En av de største risikoen for å endre karriere i midlife faller (lenger) bak på pensjonsmålene dine.

Om lag 29 prosent av husholdningen i alderen 55 år og eldre har ingen pensjonsbesparelse i det hele tatt, og de har heller ingen pensjonsordning. Blant husholdninger i alderen 55-64 år som har besparelser, er medianen spart på $ 104.000, som ikke er nær nok til å leve på. Å spille opp eller holde på sporet er viktig i denne alderen, særlig siden du får lov til å begynne å investere mer før skatt i både 401 (k) og IRA når du når 50 år.

Du ønsker å utnytte muligheten til å gjøre "innhente bidrag", men å bytte jobb kan forstyrre hvis du ikke er kvalifisert for 401 (k) i din nye stilling, eller hvis du ikke har nok penger til å investere i en IRA på grunn av en karriereendring. Før du hopper inn i en ny karriere, finne ut hvilke pensjonsytelser, hvis noen, vil være tilgjengelige på din nye jobb og sørg for at din nye lønn vil tillate deg å investere i en IRA.

Hvis du ikke vil få en 401 (k) kamp eller må pause pensjonsbesparelsene, må du jobbe lengre. Det kan være verdt å få noen pensjonsbesparelser for en ny karriere du elsker, men vær bevisst på avhandlingen.

Du må også beskytte eventuelle pensjonsbesparelser du har for øyeblikket når du går over til en ny karriere. Hvis du hadde 401 (k) på din gamle jobb, må du bestemme om du skal flytte pengene når du går eller holder den der den er.

Hvis kontoen din tilbys gjennom din tidligere arbeidsgiver, tilbyr rikelig med lave avkastningsinvesteringsmuligheter, kan du legge igjen pengene dine der de er. Noen større arbeidsgivere bruker sine forhandlingsmakt til å tilby lavere avkastningsinvesteringsmuligheter enn de som er tilgjengelige i en tradisjonell IRA.

Imidlertid tilbyr en IRA langt flere investeringsalternativer, og en 401 (k) som tilbys gjennom en ny arbeidsgiver kan tilby et bedre utvalg av investeringer, så sammenlign alternativene nøye for å avgjøre om du skal rulle over den gamle 401 (k). Hvis du vil ta et trekk, kan du spørre planadministratoren om at pengene skal overføres direkte til en ny 401 (k) eller til en IRA.

Hvis midlene fra pensjonskonto er betalt direkte til deg, har du 60 dager for å få kontanter til en ny 401 (k) eller IRA for å unngå straffer. Gjør raskt, spesielt hvis du trenger å åpne en IRA for å ha et sted å sette pengene på.

Utforsk helsealternativer før du forlater din nåværende jobb

Helsevesenet kan være en betydelig kostnad hvis du er eldre og må kjøpe forsikring på det enkelte marked. Gjennomsnittlig månedlig premie for forsikring er totalt rundt $ 400 hvis du er mellom 45 og 54 år. Hvis du har stått på arbeidsgiveren din for helsedekning, og du overgår til en karriere som ikke vil gi den fordelen, så De høye premiene og fradragene som følger med de fleste individuelle retningslinjer på markedet, kan være et sjokk.

Planlegging i forveien vil være spesielt viktig dersom Affordable Care Act er endret eller opphevet. ACA pålegger kostnadsregulering for å holde forsikringsprisen nede for eldre forsikringstakere, og det garanterer at personer med allerede eksisterende forhold kan kjøpe en policy. Tilskudd er også gitt for å hjelpe de med lavere inntekter for å bli dekket.

Hvis ACA er opphevet, kan du være i fare for dekningsavslag hvis du har helseproblemer, eller du kan ikke finne en plan du har råd til. Lovgivere har lovet å gi minst noen beskyttelse for personer med eksisterende forhold, men foreslåtte ACA-endringer kan føre til høyere premier, kunne redusere subsidier, og kan tillate forsikringsselskapene å belaste høyere priser til personer med dekningsavbrudd.

COBRA gir deg mulighet til å holde på en plan som tilbys av din nåværende arbeidsgiver i opptil 24 måneder etter at du forlot jobben din. Dette vil sikre fortsatt dekning hvis du har en eksisterende tilstand. Men hvis arbeidsgiveren betalte premier, vil dette ende opp når du forlater jobben din. Politikken kan være vanskelig å ha råd til hvis du må betale for den fulle kostnaden.

Fordi helsetjenester er både dyrt og viktig, må du finne ut hvilke alternativer en ny arbeidsgiver vil tilby, eller være sikker på at du har råd og kvalifiserer for en egen plan før du gir beskjed.

Ikke ta en paycut hvis du ikke har råd til det

I en studie av eldre karrierevekslere utført av American Institute for Economic Research brukte de som vellykket endret karriere i gjennomsnitt 11 måneder på jakt etter en ny jobb og søkte på et gjennomsnitt på åtte stillinger før de ble ansatt. Mange som vellykket endret karrierer rapporterte å ta en lønnsreduksjon i utgangspunktet, men det var vanligvis mulig å jobbe med sikkerhetskopiering over tid.

Hvis du opplever et arbeidsgap hvor du ikke har inntekt, eller hvis du tar et lønnsslipp for å få foten i døren til en ny karriere, vil det påvirke din evne til å dekke kostnader og møte målene for spar og investeringer. Før du gjør en karriereendring, beregne dine månedlige utgifter, inkludert kostnaden for å spare for pensjonering. Sørg for at din nye lønn gir deg nok til å leve uten å gå inn i gjeld.

Hvis du ikke har råd til å overgå til en ny karriere, må du kanskje være i din nåværende jobb, ettersom du sparer penger og ser etter måter å kutte utgifter på.

Vurder å finne deltid eller frivillig arbeid i ditt nye felt eller starte virksomheten din på siden. Hvis du kan måneskinn eller freelance på deltid og bygge opp erfaring i din nye valgte karriere, vil du ikke bare tjene ekstra penger til å dekke inntektsavfall når du forandrer karriere, men du kan også unngå et stort lønnsskår i din neste jobb., fordi å få erfaring betyr at du ikke starter på bunnen av totem-meningsmålingen.