Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

3 Energivarer til savvy investorer

Anonim

Det var litt momentum rundt "investere i energi" -prosessen i fjor da oljeprisene begynte å stige sakte, og konsensusen var at industrien var tilbake på oppgangen. I 2017 har imidlertid denne hypotesen begynt å miste damp. Oljeprisene har ligget i $ 50-a-tønneområdet for en stund, og alternative energiinvesteringer som vind og sol er midt i sine egne nedturer.

Gitt at Wall Street har mistet litt entusiasme for energilager, er det på tide for kunnskapsrike, langsiktige investorer å begynne å tenke på å sette inn penger i denne bransjen. Vi spurte tre av våre bidragsytere for å markere en aksje de tror investorene bør vurdere i dag. De plukket offshore borer Transocean

(NYSE: RIG)

, uavhengig olje- og gassprodusent persille energi

(NYSE: PE)

, og solpanel produsent SunPower

(NASDAQ: SPWR)

.

Å gi litt kjærlighet til en svært uslørt industri

Tyler Crowe (Transocean): Basert på verdsettelsen der Transocean's aksjehandler - og verdsettelsene til nesten alle andre offshore-riggfirmaer, for øvrig - ser det ut til at Wall Street har forlatt denne bransjen for å ruste bort i havnen. Når du vurderer hvor kort en investeringstidshorisont Wall Street har, er det vanskelig å klandre dem. Shale drillers har klart å øke produksjonen så fort, de har mer eller mindre kompensert all produksjon avtar fra OPEC og holdt oljemarkedet fra å trekke ned sine høye nivåer av inventar. Som et resultat har prisene vært stavende lave, og få produsenter er villige til å kontraktse rigger for nytt offshore arbeid.

For den mer fremtidsrettede investoren kan dette imidlertid være en god mulighet til å kjøpe aksjer i Transocean.

Like effektive som skiferprodusenter har vært i økende produksjon, vil de ikke kunne kompensere gevinsten i etterspørsel og avtar fra eldgamle felt for alltid. Når de avtar begynner å bite i total global produksjon, vil prisene øke, noe som vil øke insentivet til å bruke på å utnytte ikke-skiferkilder som offshore. Når det skjer, vil Transoceans store flåte av høyspesifikke rigger være klar til å møte den etterspørselen. Med tanke på at Transocean er i bedre økonomisk form enn omtrent alle andre offshore-driller, har den den beste muligheten til å unnslippe denne nedgangen i anstendig form, noe som tyder på at det vil kunne levere bedre resultater til aksjonærer når markedet slår.

Med en pris til en håndverdi på 0, 22, selger aksjer i Transocean for en sang. Investorer som er villige til å vente flere år for utbetalingen, kan synge sangen helt til banken.

Utmerkede blodlinjer

Matt DiLallo (Persille Energi): Oljeproduksjonen Persille Energi hadde uklanderlig timing da den valgte å bli offentlig i midten av 2014, som var like før oljeprisen krasjet. Selskapet reiste en båtbelastning av penger med den IPO, som ga den kapitalen som trengs for å trives under nedgangen i oljemarkedet. Faktisk har selskapet gått på å øke produksjonen til en bemerkelsesverdig 16% sammensatt kvartalsrate siden IPO i en periode da mange av sine konkurrenter ikke engang kunne opprettholde produksjonsraten.

Fueling Persille Energis fantastiske oppgang har vært sin ypperlige posisjon i Permian Basin, som den har vesentlig utvidet ved å utnytte nedgangen for å gjøre avtaler. Som et resultat av disse transaksjonene er selskapet nå nest største arealinnehaveren i Midland Basin-delen av Permian, bak Pioneer Natural Resources

(NYSE: PXD)

. Det stående er verdt å merke seg fordi Parsley Energys konsernsjef, Bryan Sheffield, er sønn til Pioneers nylig pensjonerte administrerende direktør, Scott Sheffield, som brukte selskapets Permian-areal som katalysator for å skape betydelig verdi for investorer i løpet av hans ansettelse. Denne bestanden er opp over 200% i løpet av det siste tiåret alene.

Bortsett fra styrken i den oljerike Permian, har den andre driveren til Pioneers suksess - særlig i den siste nedgangen i oljemarkedet - vært at den unngår å bruke gjeld for å finansiere veksten. I stedet baserte Pioneer seg på en kombinasjon av eiendomssalg og egenkapitalutstedelser for å finansiere boring av høyrentebrønner. Det er en tegning som Persille Energi har fulgt de siste årene, ikke bare for å levere rask produksjonsvekst, men for å skape enorm verdi for investorer som kjøpte ved sin børsintroduksjon og påfølgende sekundærbeholdninger: Beholdningen er opp over 40% siden den ble offentlig. I mellomtiden, med tusenvis av høyopplåsbare boresteder som er igjen for å utnytte, og en uberørt balanse, har Parsley Energy ressurser til å fortsette å vokse på et sunt klipp i årene som kommer. Dens aksjer skal belønne investorer kunnskapsrike nok til å se en annen Pioneer i å gjøre.

En kunnskapsrik risikobelønning på denne solteknologilederen

Jason Hall (SunPower Corp.): Det har vært et stygg år og forandring for høyeffektiv solcelleprodusent SunPower. Solenergiindustrien går gjennom en kortsiktig konjunkturnedgang etter noen år med svært høy etterspørsel. Det har forlatt det globale markedet tungt overforbrugt med produksjonskapasitet, som har veid på priser som panelfabrikanter, kjemper for så mye forretning som de kan.

Faktor i de generelle forbedringene som andre har gjort i panelkostnadene - spesielt for lavere effektivitetsvarepaneler - og SunPowers mer effektive tilbud har mistet noen av deres konkurransefortrinn. I løpet av de siste par årene har SunPower produsert store tap, brent gjennom en betydelig mengde kontanter og tatt på seg mer gjeld.

En svekkende balanse betyr at det er definitivt fare for at SunPower vil fortsette å slite til solvaremarkedet vender tilbake til vekst. Det er også risiko for at den planlagte strategien for å tilpasse seg det nye konkurransedyktige landskapet ikke vil gå ut.

Men selv med disse risikoene, tror jeg nå det er en utmerket tid å vurdere å åpne en liten stilling i selskapet. SunPower har en historie med innovasjon, en sterk corporate backer i majoritetsaksjonær Total, og bør være godt posisjonert for å kapitalisere når markedet gjenoppretter.

Igjen, anerkjennelse av risikoen, er det ikke en strekk å se på noen år og se en mye mer verdifull SunPower, på baksiden av en velutført forretningsplan og en stor økning i den globale etterspørselen etter solenergi.