Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

3 Energi aksjer å kjøpe på bunnen av syklusen

Anonim

Energibestandene har vært blant markedets verste artister, og det er sikkert at mange av sektorens ledende aksjer i aksjemarkedets bargain bin. Mens råoljeprisen aldri kommer tilbake til sine tidligere høyder, kan en oppadgående sving forvandle Transocean

(NYSE: RIG)

, Dawson Geophysical

(NASDAQ: DWSN)

, og Encana

(NYSE: ECA)

inn i lønnsomme investeringer for å kjøpe på salg.

En bedrift som finner sin posisjon

Todd Campbell (Transocean): Siden vi snakker om bunnfiske energi aksjer, er det passende at plukkingen min er Transocean, et offshore-boring services selskap som driver en flåte av skip som brukes i hard dypvann olje og gass leting.

De siste årene har fallende oljepriser vært dårlige nyheter for offshore-boring, og dermed Transoceans salg og aksjekurs. På-brønner kan utvikles raskere og billigere, og som følge derav har olje- og gasselskaper stor og liten fokusert på landprosjekter for å møte forsyningen.

Ganske vist er det noen som gjetter når det vil forandre seg, men det er tegn på at Transoceans virksomhet finner sin posisjon. Ifølge ledelsen faller breakeven for utforskning og produksjon av offshore (E & P) mot $ 50 per fat eller lavere, og det gjør dypvannsboring mer konkurransedyktig mot landbasert skiferprosjekter.

I så fall ville det ikke ta mye å sende aksjene til dette selskapet betydelig høyere. Transocean har benyttet nedgangen til å skaffe seg ikke-kjerneverdier, øke balansen og redusere kostnadene, og forbedre marginen. Tidligere har en oppvekst i etterspørselen fra offshore ført til raskt stigende riggdager. Hvis det skjer igjen, kan en slankere og mer sunn Transocean posisjoneres for å slippe en enda større andel av inntektene til bunnlinjen enn den har tidligere.

Åpenbart er Transocean en pasientens investering akkurat nå, men hvis tingene blir bedre for sektoren, kan det være en av de beste bestandene å eie.

Slå opp din energiportefølje med denne aksjen

Dan Caplinger (Dawson Geophysical): Når oljeprisene er svake, gjør det vondt mer enn bare olje- og naturgassprodusentene selv. Det treffer også selskapene som tilbyr lete- og produksjonsspesialister de tjenestene de trenger for å bore brønner og trekke olje og gass ut av bakken. Dawson Geophysical gir seismiske tjenester til selskaper som er på utkikk etter bedre veiledning om hvor de beste stedene skal søke etter verdifulle olje- og gassinnskudd. Når tider er gode, ser Dawson stor etterspørsel etter sine seismiske mannskaper å gå ut i feltet og fortelle kundene hva de trenger å vite for å slå den rik på.

Dawson har de siste to årene kjørt godt under full kapasitet, og forhindrer det i å nå sitt fulle potensiale. Senere har Dawson begynt å se tegn på liv i bransjen, med en bedre vintersesong enn forventet i det kanadiske Nord og større boreaktivitet i viktige områder som Permian og Delaware Basins of West Texas.

Dawson har også jobbet hardt for å kontrollere interne kostnader, blir slankere og mer effektive, og dermed sette seg bedre i stand til å tjene penger når forholdene i energisektoren blir gunstigere. Råprisene har vært uendelige, og det er usikkert om de har rammet bunnen ennå. Når de gjør det, vil Dawson Geophysical se mye mer virksomhet fra sultne produsenter som ønsker å få mest mulig ut av sine energibesparelser.

En økende tilførsel av lavpris olje

Matt DiLallo (Encana): Kanadisk olje- og gassprodusent Encana tilbrakte mesteparten av den siste nedgangen i markedet, med fokus på å redusere kostnadene og forbedre balansen, slik at den kunne trives ved lavere oljepriser. Det harde arbeidet begynner nå å lønne seg. Det første ble tydelig i oktober i fjor da selskapet presenterte en ny femårsplan som skisserte sitt potensial for å skape verdier i dagens prismiljø.

Grunnlaget for denne planen er oppførselen av mer enn 10 000 fremtidige boresteder som den samler som kan generere minst 35% etter skatt på 50 dollar olje. Selskapet mener at ved å fokusere på boring av disse premium-returbrønnene, kan den levere 60% produksjonsvekst og et kontantstrømoppgang på 300% i 2021, så lenge olje i gjennomsnitt utgjør 55 dollar per fat. Denne prognosen er ganske imponerende, siden mange rivaler ikke kan bryte seg enda til den oljeprisen.

Men Encana har siden gått på å vesentlig overstige sin ambisiøse plan takket være ytterligere effektivitetsgevinster og innovasjoner. På grunn av det er selskapet på tempo for å overgå sine mål, og mener nå at det kan oppnå sin plan med bare $ 50 olje fremover. Det setter det i stand til å vokse i raskere tempo enn de fleste konkurrenter i dagens prismiljø, og gir selskapet muligheten til å levere enda mer oppe hvis prisene skal stige fremover.

Denne muligheten til å overgå, gjør Encana til en topp energibestand for å vurdere å kjøpe nå at oljemarkedet ser ut til å forbedre seg i de kommende årene.