Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

3 Utbytte Aristokrater å kjøpe og holde for alltid

Anonim

Mange investorer vet verdien av å investere i utbytte, og å finne et selskap som konsekvent øker sin utbetaling, kan betale enda mer. Men det er noe enda sterkere på spill når en bedrift er i stand til å øke sitt utbytte i 25 sammenhengende år eller mer.

Sammen med en solid bedrift som peker på at de kan øke sin utbetaling hvert år i årene som kommer, Cintas

(NASDAQ: oppfordringer)

, AO Smith

(NYSE: AOS)

, og Brown-Forman

(NYSE: BF-A)

(NYSE: BF-B)

er tre utbytte aristokrater som du kan kjøpe en gang for din portefølje og holde fast på for alltid.

Et tilpasningsbart selskap

John Bromels (Cintas): Av alle de virksomheter du kanskje ikke regner med å bli utbytte Aristokrater, begynte en brukt-rag-vaskevirksomhet som ble startet av et par out-of-work sirkusutøvere under den store depresjonen, sannsynligvis en av dem. Likevel utbytte Aristokrat Cintas fra de ydmyke begynnelsen.

Cintas har vart dette lenge gjennom sin utrolig tilpasningsdyktige og fleksible forretningsmodell. Når butikkhåndklær erstattet filler på 1940-tallet, begynte Cintas å vaske dem. Som svar på etterspørselen etter hvitvasking av uniformer, la Cintas det til sin blanding og begynte å leie uniformer - nå sin primære virksomhet - på slutten av 1950-tallet. Det fortsatte å vokse gjennom å gjøre strategiske oppkjøp av konkurrenter og ved å tilby nye tjenester som gulvmatsleie, restroom restocking og førstehjelpsutstyr, som alle samme sjåfør kunne ta vare på på samme rute.

Cintas 'tilpasningsevne er fortsatt på displayet mens den fortsetter å vokse. Selskapet hadde en omsetning på 7% og organisk omsetningsvekst i det siste kvartalet, mens inntjeningen økte med imponerende 30%. Det nordamerikanske uniformsleiemarkedet er fortsatt ganske fragmentert, men Cintas er den største spilleren i verdensrommet, med god mulighet til å slå opp mindre konkurrenter.

Den ene ulempen kan være at Cintas for en utbytte Aristokrat har et relativt lavt utbytte på bare 1%. Men vurderingen er takket være all den økende aktiekursen har gjort, det burde ikke plage deg. Jeg vet ikke om Cintas vil eksistere for alltid, men det skal fortsette å vokse og tilpasse seg et skiftende marked i årene som kommer, og også belønne aksjonærene i prosessen.

Ta en titt på de siste inntjeningsanropene for Cintas, AO Smith, og andre selskaper vi dekker.

Ikke la det beskjedne 1, 7% utbyttet gi deg

Anders Bylund (AO Smith): For hundre år siden laget AO Smith bomullsdeksler og bolt-on sykkelmotorer. Nå er selskapet den største produsenten av vannvarmere i Nord-Amerika. Vannbehandling suksess på steder som Kina, India og Nederland viser at selskapet ikke er redd for å utvikle seg igjen hvis markedsforholdene krever det.

For å være klar har AO Smith ingen planer om å forlate vannvarmernissen som har vært sitt brød og smør i åtte tiår. Men en fleksibel tilnærming til nye muligheter er den mest effektive måten å holde seg i et annet århundre.

Å holde denne aksjen i lang tid har vært en vinnende strategi de siste tiårene. Hvis du hadde investert $ 1000 i AO Smiths lager i 1989, vil beholdningene være verdt mer enn $ 5 millioner i dag. Det er en ren aksjekursforhøyelse, ikke inkludert eventuelle bidrag fra utbyttebetalinger underveis.

Selskapet har løftet sine kvartalsvise utbetalinger 1.900% i samme periode. Reinvestering av utbyttet til flere AO Smith-aksjer underveis ville ha gjort det mektige $ 1000 til nesten $ 10 millioner på dette punktet. For å sette disse potensielle gevinsten i perspektiv, ville et S & P 500 indeksfond ha økt en $ 1000 investering til $ 830 000 uten utbytte reinvesteringer, eller $ 1, 3 millioner med en DRIP-plan over 30 år. Ikke dårlig, men den langsiktige AO Smith-investor ville ha knust markedet.

Ikke glem at AO Smith var en moden bedrift med flere tiår med stor operasjonshistorie ved starten av dette langsiktige tankeeksperimentet. Å be om ytterligere 12 000% avkastning i løpet av de neste 30 årene, kan være litt mye, men dette er absolutt en høyverdig utbyttebeholdning for langdistanse.

En destilleri som er verdt å riste

Rich Duprey (Brown-Forman): Distiller Brown-Forman har blitt fanget opp i den internasjonale handelskrigen som så gjenkrevende tariffer på import av whisky til Europa, Canada og Kina. Fordi mer enn halvparten av salget kommer fra internasjonale markeder, har overskuddsmarginene blitt klemt fordi destilleriet absorberte mange av de høyere kostnadene knyttet til plikten, men det har sagt at det ikke kan gjøre det på ubestemt tid, noe som betyr at det må øke priser og muligens skade salg. Det står også overfor konkurransepress her hjemme, da rivaler reduserer prisene for å få del på grunn av whiskys fortsatte popularitet. Brown-Formans lager har dratt 30% i løpet av det siste året som et resultat.

Til tross for press på flere markeder forbli Brown-Formans Jack Daniel merkevare en toppselger globalt, og trenden mot premium og super premium spiritus betyr at destillerens Woodford Reserve og Old Forrester-merkevarer har vært i stor etterspørsel, noe som gir noen av virkningen. Fordi etterspørselen i whisky ikke avtar noen gang snart, vil Brown-Forman fortsette å være ledende i verdensrommet.

Brown-Forman har betalt kontantutbytte i 73 påfølgende år og har økt sin utbetaling årlig i 35 rette år. Ikke engang den nåværende globale økonomiske situasjonen truer utbyttet.

Aksjer har spratt mer enn 10% av det lave poenget de slo i januar, da bekymringer om en ny tariffrute har lettet seg. Mens handelskriget dominerer diskusjonene for øyeblikket, er den langsiktige trenden i Brown-Formans favør, og når bestanden har blitt slått tilbake, er det nå på tide å vurdere denne utbyttearistokraten for porteføljen din.