Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

3 Biotekniske aksjer som økte denne uken: Kjøper de?

Anonim

Selg i mai og gå bort? Det gamle ordtaket ville ha vært fryktelig råd for investorer som eide tre biotekniske aksjer som økte den siste uken.

ARMO BioSciences

(NASDAQ: ARMO)

, Opko Health

(NASDAQ: OPK)

, og Arrowhead Pharmaceuticals

(NASDAQ: ARWR)

Kalket opp store gevinster i løpet av de siste fem dagene. Hva sendte disse biotekniske aksjene i bane? Og er de fortsatt smarte plukker for investorer? Her er det du trenger å vite om den fantastiske uken for ARMO, Opko og Arrowhead sammen med hva som kan være neste for hvert lager.

1. ARMO BioSciences: Vi visste nesten ikke dere

ARMO BioSciences lager skyrocketed 78% denne uken. Biotech annonserte på torsdag at det ble kjøpt av Eli Lilly

(NYSE: LLY)

for 1, 6 milliarder dollar. Det som er spesielt bemerkelsesverdig med dette oppkjøpet, er at ARMO gjennomførte sitt opprinnelige offentlige tilbud (IPO) mindre enn fire måneder siden.

Hva gjorde ARMO så attraktivt for Lilly? Den lille bioteknologens ledende produktkandidat, AM0010, også kjent som pegilodecakin. AM0010 en langtidsvirkende form av rekombinant human interleukin 10 (IL-10) som stimulerer hvite blodceller kalt CD8 + T-celler. Disse T-cellene gjenkjenner og dreper kreftceller. Legemidlet evalueres for øyeblikket i en fase 3-studie for behandling av kreft i bukspyttkjertelen og i tidligere stadium studier rettet mot andre typer kreft.

Lilly så AM0010 som et flott tillegg til sin nåværende onkologi utvalg, som inkluderer Cyramza, Verzenio og tre pipeline kandidater i fase 2 kliniske studier. Oppkjøpet forventes å være i slutten av andre kvartal.

2. Opko Helse: En Rayaldee av solskinn

Opko Health så ikke lagerbeholdningen så mye som ARMO BioSciences, men bioteknologien hadde en stor gevinst på 42% denne uken. Katalysatoren for Opko var selskapets bedre enn forventede resultat i første kvartal, annonsert i tirsdag.

Wall Street-analytikere forventer at Opko skal rapportere Q1-omsetning på nesten $ 237 millioner. Selskapet rapporterte omsetning på nærmere $ 255 millioner. Men mens tallet slo på hva analytikere anslått, kom det helt i tråd med hvilke Opkos forventninger.

De beste nyhetene fra Opkos kvartalsvise oppdatering for investorer var at kronisk nyresykdom Rayaldee ser ut til å plukke opp momentum. Opko uttalte at Q1s totale resept for stoffet hoppet 731% året etter og var 38% høyere enn fjerde kvartal 2017. Selskapet forventer også at laboratoriediagnostikkvirksomheten Bio-Reference Laboratories vil se forbedringer i år.

3. Arrowhead Pharmaceuticals: Gir mer av den stille behandlingen

Arrowhead Pharmaceuticals lager hoppet 38% denne uken. Selv om selskapet kunngjorde resultatene i 1. kvartal på tirsdag, var den store historien for Arrowhead ikke om topp- og bunnlinjen. I stedet ble investorer oppmuntret av biotechens pipelineoppdateringer.

"Target genet, silence sykdommen" er Arrowhead's slagord. Selskapet bruker RNA interferens (RNAi) til å tyde genuttrykk og regulere produksjonen av proteiner. Denne tilnærmingen tillater fokusert målretting av et bredt spekter av gener og sykdomsveier som har vært vanskelig å adressere tidligere.

Arrowhead kunngjorde i denne uken at den hadde startet dosering i to fase 1 kliniske studier som evaluerte RNAi-terapier ved behandling av sjeldne genetiske sykdommer alfa-1 antitrypsindeficiency og hepatitt B. Selskapet rapporterte også at den planlegger å sende for europeisk godkjenning for å starte kliniske studier for to prekliniske kandidater, ARO-APOC3 og ARO-ANG3, senere i år.

Kjøper de?

Gratulerer med de som allerede kjøpte ARMO BioSciences lager. For alle andre er det imidlertid for sent å tjene på bioteknologien. Men hva med Opko Health and Arrowhead?

Det er flott å se Rayaldee begynne å få litt trekkraft. Opko ser også noe vekst for sin 4Kscore blodprøve for å oppdage prostatakreft. Og nytt ledelse hos Bio-Reference Labs kan få det skipet i riktig retning. Min syn på Opko er at det kan være en vinner i det lange løp, men for nå vil jeg heller vente på å se ytterligere forbedringer.

Jeg er fascinert av Arrowhead, skjønt. Alnylam Pharmaceuticals har allerede vist at RNA-forstyrrelser kan være effektive, og forventer snart å vinne mat- og legemiddeladministrasjonsgodkjenning for patisiran ved behandling av arvelig ATTR-amyloidose. Arrowhead kan også være på rett spor med sine RNAi-programmer.

Den største ulempen ved Arrowhead er at rørledningskandidatene fortsatt har en lang vei å gå. Arrowhead er den typen aksjer som kan tjene massevis av penger - eller miste penger - for aksjonærer. Min tro er at det vil bli en vinner i det lange løp, men jeg er ikke klar til å gå ut på en lem og ringe aksjen et kjøp. Det er rett og slett for mye risiko akkurat nå, til tross for mye potensial for denne kliniske scenen bioteknologi.