Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

3 av de beste auto aksjene å kjøpe nå - ja, selv ved topp amerikansk salg

Anonim

Du har sikkert hørt at salg av nye biler nå denne syklusens topp - og det har investorene som går tom for bilforhandlingene raskere enn Usain Bolt, ferdig med et løp. Men det er mye mer til bilindustrien enn store bilprodusenter, som er mer direkte berørt av et plateauing salgsmarked. Her er tre av de beste bilproduktene å kjøpe akkurat nå, så er du sannsynligvis ikke kjent med: Carvana Co.

(NYSE: CVNA)

, Delphi Automotive

(NYSE: DLPH)

, og Ferrari

(NYSE: RACE)

.

Biler møtes ... salgsautomater?

Ingen liker å kjøpe biler før de kjører av mye, og en titt på Carvana Cos salgsautomatkoncept er et syn for ømme øyne. Konseptet er spennende, og det er ganske frisk pust i den gamle auto-salgsmodellen som er moden for en slags gnist, spenning eller forstyrrelse. Men vil det ta på?

Carvana's biltilbud har ingen rapporterte ulykker og kreves for å bestå en 150-punkts sertifiseringsprosess. Kjøpsprosessen selv er enkel. Du kan ta en 360-graders virtuell omvisning i bilen, bruke Carvana nettsted for å kjøpe og kanskje finansiere fra en avstand, og til og med få bilen levert - eller du kan besøke en av sine bilautomater. Carvana vil gå så langt som å betale $ 200 mot flyet ditt for å plukke bilen din opp hvis du bor ut av maskinens område. Glasuret på kaken er en 7-dagers pengene-tilbake-garanti, for å lette bekymringen for å kjøpe et stort billettelement på denne måten.

Hittil har forretningsmodellen vist seg vellykket, og ledelsen mener at salget av detaljhandelsenheter vil hoppe fra 18 761 i 2016 til mellom 44 000 og 46 000 i 2017 - imponerende vekst. Ledelsen prosjekter at det vil mer enn doble inntektene, og forventer at total bruttoavkastning per enhet vil øke fra i fjor på $ 1.023 til mellom $ 1.475 og $ 1.575.

En bekymring for å eie aksjer i dette unge selskapet - det har nylig postet sitt første kvartal som en offentlig handelsvirksomhet - er at fallende bruksprisene kan veie på industrielle priser, inkludert nye biler. Det kan presse selskapets ikke-lønnsomme bunnlinje. Men en ting er sikkert: Konseptet er spennende, og det fungerer godt i utgangspunktet. Som selskapet ruller inn i nye markeder, bør gode ting være på markedet for investorer til tross for et plateauing amerikanske marked.

Tilpasse, ikke døende

En av de vakre tingene om å eie aksjer i en partsleverandør er at potensialet ikke er like hindret av en toppsyklus. Visst, det har noen innvirkning, men leverandører som posisjonerer seg godt for de langsiktige trender i bilindustrien vil trives uansett. Delphi Automotive har brukt år på å tilpasse seg den raskt utviklede bilindustrien ved å kaste ned mindre marginalvirksomheter og fokusere på produktsegmenter som vil utmerke seg raskere enn bransjens vekst selv.

I utgangspunktet har ledelsen posisjonert selskapet i forretningssegmenter som sikkerhet, som vi vet er stadig viktigere for forbrukerne; elektrisk arkitektur, noe som gir mening fordi våre biler blir mer koblet til våre digitale liv; og motorstyring for å dra nytte av stadig strengere drivstofføkonomiske standarder. Men det som gjør Delphi enda mer fristende for investorer er det siste flyttet til å fokusere på kjøretøyskjøretøysteknologi, noe som er klart for å omforme hvordan vi ser og bruker bilindustrien de neste to til tre tiårene.

I begynnelsen av mai annonserte Delphi at det ville snurre fra sin drivvirksomhetssegment, noe som ga en omsetning på 4, 5 milliarder kroner til 15, 7% justert EBITDA-marginnivå. Det resterende Delphi-selskapet vil nå fokusere på elektronikk og sikkerhet og elektrisk arkitektur for bedre å betjene end-to-end løsninger for avanserte sikkerhetssystemer og autonome kjøring blant annet. Disse to forretningsområdene kombinerte for 12 milliarder dollar i omsetning i 2016 til justerte EBITDA-marginer på 17, 6%. Så denne spinoff etterlater investorer muligheten til å investere i et rent autonomt kjøretøyteknologiselskap som har høyere margin og vil drive en katalysator de neste to tiårene. Hvem bryr seg om en økende bilforsikringssyklus nå?

En måte å eie en Ferrari på

Mange av oss vil aldri være i stand til å eie en Ferrari, men det betyr ikke at du ikke kan eie et stykke av selskapet. Etter Fiat Chrysler Automobiles

(NYSE: FCAU)

spunnet av Ferrari for å generere svært tiltrukket kapital for å bidra til å finansiere selskapets turnaround, ga investorer en unik måte å spille en ekstrem luksusvinkel på bilindustrien. Her er hvorfor Ferrari er en av de beste bilproduksjonene å eie akkurat nå.

Først, hvis du er bekymret for å eie en produsent midt i et salgstall i det amerikanske markedet, er det ikke et problem med Ferrari. Enkelt sagt, vil bilprodusenten ikke selge det mange flere biler uansett. En av de viktigste bekymringene for selskapet er å beskytte sin elite merkevarebilde og eksklusiviteten til å eie sine biler, som bidrar til å opprettholde både latterlige prislapper og marginer. Faktisk, i fjor var Ferraris justerte EBITDA-margin en svimlende 28, 3%. Det er nesten tre ganger hva Detroits to største bilprodusenters gjennomsnitt i sitt mest lønnsomme marked, Nord-Amerika.

Og en ting Ferrari har at andre bilprodusenter kaster over er et globalt merke som støttes med suksess i Formula One-racing. Den historien og bildet er noe høyverdienverdige individer betaler for, og etter hvert som antallet av disse personene øker globalt - jeg ser på deg, Kina - Ferrari er klar til å utvide sin topplinjesalg uten å fortynne sin merkevare .

I hovedsak tilbyr Ferrari en av de få måtene, om ikke den eneste, å investere utelukkende i en ultra-luksuriøs bilprodusent som genererer latterlig margin utenfor ryggraden i sin racingarv. Så hva om det nordamerikanske salgsmarkedet er toppende? Ferrari ønsker ikke å selge for mange biler uansett, noe som gjør det til en veldig smart autoinvestering akkurat nå.