Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

2 aksjer som vendte $ 5000 til $ 200.000

Anonim

Det er vanskelig å bli begeistret for en aksje når den er nede i dumper. Ofte når et selskaps aksjekurs faller til knapt a-pulsnivå, er det gode grunner til høsten. Det kan være vanskelig å forestille lageret gjenopplive til en viss grad.

Men bedrifter gjenoppretter, og i noen tilfeller ganske spektakulært. Disse to var en gang vel ute av favør med markedet, men klarte å brøle seg tilbake til investorernes gode grader i det siste. Og i ferd med å gjøre deres mer tålmodige aksjonærer mye rikere.

Amazon.com

Et eksempel på en high-flyer lager, Amazon.com

(NASDAQ: AMZN)

har vært høyt, spesielt høyt sent, takk på intet mindre mål til en enestående runde på ti rette kvartaler av bunnlinjenes lønnsomhet.

Amazon er en av de hardy overlevende i dotcom-epoken på slutten av 1990-tallet og tidlig på 2000-tallet. Det var ikke særlig en outlier siden da - det begynte å selge bøker på nettet, ikke kule gadgets eller banebrytende mote, og som mange andre e-selskaper i sin alder, booket det rutinemessig nettotap. Selskapets aksjekurs ble utlignet da markedet smuldret rundt dotcom-aksjer etter århundreskiftet.

Ledet av fast grunnlegger og administrerende direktør Jeff Bezos, skjønt, Amazon ikke bare holdt på, men klarte å utvide. Det pløyte milliarder av dollar til vekst, og brukte generøst til å etablere nye forretningsområder. Famously, disse utgiftene bidrar ofte hardt til inntekter for å holde selskapet i det røde; dens bunnlinje og aksjekursen var ekte seesager i mange år.

Utvidelse lønner seg virkelig for Amazon nå, men. Det er go-to-forhandleren som alle er kjent med og sannsynligvis bruker for en god eller annen - om ikke generelle varer, så elektronikk, dagligvarer, streaming video, eller en av de tusenvis av andre produktkategorier på nettstedet.

Buttressing Amazon's forays i alle tenkelige hjørner av detaljhandel er den fantastiske prestasjonen av Amazon Web Services-avdelingen. Selv om AWS er ​​ganske liten i forhold til selskapets monsterstørrelse, er det ganske vekstmotor.

I Amazonas siste rapporterte kvartal førte enheten inn 4, 6 milliarder dollar i omsetning, en bratt 26% forbedring på årsbasis. Som en forretning med høy margin er det veldig bra for bunnlinjen, og produserer 1, 2 milliarder dollar i driftsresultatet for kvartalet.

Selskapet viser ingen tegn på å bremse ned; Som det fremgår av det dristige 13, 7 milliarder amerikanske kjøpet av Whole Foods Market, er det i enkelte henseender bare begynt. Dette vil fortsatt være et spennende lager å se på.

Det har sikkert vært en lukrativ å eie - en investering på $ 5000 i Amazon sommeren 2006 er verdt rundt 216 000 dollar i dag.

Netflix

Som Amazon i detaljhandel, Netflix

(NASDAQ: NFLX)

er suksesshistorien fra tidlig 21. århundre i underholdning. Til tross for spredning av streaming-videotjenester fra tilsynelatende alle selskaper som er plugget inn i film- og tv-verdenen (inkludert Amazon), er Netflix langt nummer 1 når det gjelder antall betalende abonnenter.

Tallene fortsetter å vokse og stiger med 26% på årsbasis til en samlet sum på over 109 millioner i selskapets 3. kvartal.

Smart strategi og grundig implementering har drevet Netflix ved trinn på toppnivå. Det leser tebladene og skiftet fra DVD-hjemlevering til streaming. Deretter svingte det igjen fra å vise innhold som i stor grad ble levert av tradisjonelle studioer, til særegne originaler (som Stranger Things and Orange er New Black) som har roped i hengiven publikum.

Netflix er da mye mer enn et hjemmevideo. Det er nå en opptatt film- og tv-studio i seg selv, direkte utfordrende gammeldags Hollywood-spillere på egen turf. Det siste buzz-verdige, store budsjettet science fiction action-eventyret som kommer til din lokale kino, Bright, er ikke fra Universal eller Warner Bros. - Det distribueres helt av Netflix.

Selskapet har ikke bare en evne til å identifisere hva som fungerer og profitterer fra det, det er også godt å kutte og løpe. En dum ide om at det i 2011 var å dele (den populære, den gangen) DVD-by-postleveransen og streamingtjenestene i to separate tilbud, ble raskt forlatt etter forståelig kundebrudd.

Til tross for de store investeringene i innhold har Netflix vært konsekvent lønnsomt for sent. Og på baksiden av den voksende abonnenttellingen har inntektene steget utbredt (det vokste med 30% i 3. kvartal for å treffe nesten 3 milliarder dollar). Det er nok mer hvor det kommer fra begge målene.

En innkjøp på $ 5000 på Netflix i løpet av de rene DVD-by-postdager krysset $ 200 000-merket flere måneder siden. Selv om aksjen ikke har flyttet mye denne måneden, er den fortsatt svært nær hele tiden høy på litt over $ 200 per aksje.

På vei oppover

Det som er bra med å investere i aksjemarkedet er at disse slags aksjekursforbedringer, mens de ikke er typiske, ikke er unike. Du finner andre inspirerende lagerblåsingshistorier her og her. Og så lenge markedet forblir opptatt - eller gjenoppretter effektivt fra slumps - vil det bli mer i fremtiden.