Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

2 grunner Intel Corp. Stock bare krysset $ 40 per aksje

Anonim

I løpet av den 18 oktober handelssesjon, aksjer av chipmaker Intel

(NASDAQ: INTC)

krysset $ 40 per aksje, et nivå som de ikke har sett i nesten to tiår.

I disse artiklene vil jeg gjerne gå over to grunner til at aksjene i denne chipmakeren nå treffer nye multiyear høyder.

1. Chip-bestandene blomstrer

En stigende tidevann, som de sier, løfter alle båtene, og det fenomenet er klart her. IShares PHLX Semiconductor ETF

(NASDAQ: SOXX)

, et børsnotert fond (ETF) som har som mål å følge opp resultatet av PHLX Semiconductor Sector Index, er opp 35, 15% i år, noe som reflekterer en boom i chip-aksjer. Intel er en betydelig del av denne ETF, noe som utgjør 8, 25% av dollarverdien av indeksen, slik at økningen av chip-aksjer tydeligvis vil hjelpe en av bransjens største chipselskaper.

Intel-aksjen er også en stor beholdning av PowerShares QQQ Trust

(NASDAQ: QQQ)

ETF som tilsvarer ytelsen til Nasdaq 100-indeksen. Intel utgjør også 2, 66% av den ETF, som også kan være ansvarlig for å gi Intel aksjer et løft.

Det er verdt å merke seg at Intel-aksjen har underprestert både iShares PHLX Semiconductor ETF og PowerShares QQQ Trust, noe som gjør noe av glansen av at aksjene handler på flere år.

2. Intel er billig

Akkurat nå er det vanskelig å finne aksjer med billige verdsettelser. Noen investorer, spesielt verdifokuserte, kan bli avskrevet av de rike verdsettelsene til mange av de hotteste teknologilagerene i sektoren.

Intel, ved første rødme, ser billig ut: Den er priset til bare 15, 4 ganger inntjening på grunn av denne skrivingen. Derimot handler andre store og megakap-chipnavn til høyere verdivurderinger. Kontrakt chip produsent Taiwan Semiconductor Manufacturing Company

(NYSE: TSM)

Nå handler 18, 5 ganger inntjening, handler Texas Instruments på bare et hår over 23 ganger inntjening, og NVIDIA kommandoer en pris-til-fortjeneste flere på nesten 57.

Nå tror jeg ikke å kjøpe en aksje bare fordi det er billig er en god ide; ofte aksjer er, som de sier, billig for en grunn.

Intel er billig, jeg mistenker, fordi investorer ikke forventer mye vekst fra det. For å sette ting i perspektiv, forventer analytikere at Intel skal generere 61, 39 milliarder dollar i omsetning i år, noe som representerer 3, 2% årlig vekst, og de forventer at veksten vil sakke til bare 2, 7% for året etter. EPS-veksten forventes å komme inn på rundt 10, 7% i år, noe som senker til litt under 3% neste år.

Sammenligne dette med, for eksempel, TSMC, som forventes å nyte 7, 9% omsetningsvekst i år etterfulgt av ytterligere 7, 9% omsetningsvekst i det følgende år. Dens EPS-vekst forventes å være 7, 5% i år (tregere enn Intels), og akselererer til 7, 9% neste år (raskere enn Intels).

Dette er et marked som synes å prioritere omsetningsveksten høyt, slik at beløpet som investorene er villige til å betale for en dollars verdi av et selskaps inntjening, sannsynligvis vil bli sterkt påvirket av fremtidige inntekter (og i mindre grad resultatfremgang) vekst forventningene. Men hvis Intel klarer å levere bedre vekst enn hva analytikere (og, i forlengelse, investorer) forventer, kan aksjene belønnes med både høyere pris-til-resultat-forhold og høyere rå inntjening.