Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

2 Kritiske Takeaways fra 3D Systems Q1 Earnings Call

Anonim

3D-systemer Selskap

(NYSE: DDD)

rapporterte resultatet for første kvartal 2017 onsdag 3. mai. Det diversifiserte 3D-trykkeribransjens årlige omsetning økte med 2, 5%, og den korrigerte verdien per aksje økte med 20%.

Investorer ble opprinnelig skuffet med justert EPS som kom inn lavere enn Wall Street forventet - $ 0, 06 mot $ 0, 11 - og sendte aksjer i kraft før de for det meste gjenvunnet og lukket litt over 3% på torsdag. Etter å ha fordoblet nyheten litt mer, fant investorene tilsynelatende at det var grunner til å like resultatene, og sendte aksjer til en sluttvinst på nesten 6% på fredag. Nettoeffekten var en 2, 5% gevinst i løpet av to-dagers perioden etter inntjeningen. Andeler øker med 28% i 2017, gjennom fredag.

Inntektsutgivelser gir generelt ikke mye informasjon utover tallene, men et vell av farge om selskapets resultater og fremtidsutsikter blir vanligvis delt under analytikerkonferansesamtalen. Her er to sentrale temaer du bør vite om fra 3D Systems Q1-samtale.

1. Graving i 3D-skriversalg

Fra CFO John McMullen sine kommentarer:

Skriverinntektene gikk ned 4% til 31 millioner dollar. Mens den totale skriverinntektene gikk ned, var vi fornøyd med produksjonsskriverinntekter og -enhet [vekst], noe som økte i forhold til året før. Vi fortsetter å se styrke på sentrale områder i vår portefølje, inkludert SLA [stereolitografi], og vi har mottatt positiv mottak av våre ProX DMP [Direct Metal Printer] 320 og MJP [MultiJet Printing] -produkter vi lanserte i 2016.

De 31 millioner dollar som kommer fra salg av 3D-skrivere står for 19, 8% av 3D Systems totale kvartalsinntekter på 156, 4 millioner dollar. Salg av 3D-skrivere er imidlertid enda viktigere enn dette prosenttalet antyder. I 3D Systems 'razor-og-blad-lignende forretningsmodell, salg av skrivere, eller "razors", kjører salg av trykkmateriale, "bladene" over hele livet til skriveren. Stratasys benytter en lignende strategi, og derfor er begge selskapene fokusert på å øke sin totale installerte base.

Ledelsen spesifiserte ikke på samtalen hvor mye inntekter fra salg av 3D-skrivere i produksjonen økte året over, eller veksten i antall solgte enheter. (3D Systems anser sine "produksjonsskrivere" for å inkludere SLA, selektiv lasersintring (SLS) og direkte metallprintere, samt det nylig lanserte Figur 4-utskriftssystemet.) Selv om vi naturlig ser ut til å se total skriverinntektsøkning, det er en bemerkelsesverdig positiv at inntektene fra salg av produksjonsskrivere økte år over år. Kunder bruker generelt 3D-skrivere til produksjon "betydelig mer" - for å bruke CEO Vyomesh Joshis ord - enn de bruker profesjonelle skrivere, noe som betyr at salget av disse skriverne har en stor størrelse på salg av utskriftsmateriale.

2. Status for neste generasjons 3D-utskriftsteknologi, Figur 4

Joshi brukte mer enn halvparten av sine nesten 900-ords åpningsanbefalinger som snakket om 3D Systems 'nylig lanserte figur 4. Videre spurte syv av de 10 Wall Street-analytikerne som spurte spørsmål om samtalen om denne neste generteknikken. Disse tallene skal gi investorer en indikasjon på hvor viktig figur 4 er for selskapets suksess.

Figur 4 er et robotic, skalerbar, stereolithografisk (SLA) 3D-utskriftssystem designet for produksjon av plastdeler. Teknologien er en betydelig sped opp og automatisert vri på selskapets konvensjonelle SLA-teknologi. Figur 4 er rettet mot å produsere små deler - spesielt deler med dimensjoner på 2 ved 4 med 13 tommer eller mindre, ifølge Joshi.

Fra Joshis kommentarer:

Jeg tror vi allerede fortalt deg at vi sendte en enhet. Vi har allerede mye arbeid på [med] flere kunder og flere vertikale sektorer. Og jeg tror at i fjerde kvartal vil vi ha inntekter i figur 4-teknologien. Tilbakemeldingen er fantastisk. Kundene er veldig fornøyd med delkvaliteten. ... Jeg tror virkelig hele automatiseringsdelen og etterbehandlingsdelen er veldig unik for 3D Systems.

Når det gjelder den ene forsendelsen, sa Joshi: I mars annonserte 3D Systems at den hadde sendt det første Figur 4-systemet til en navngitt "Fortune 50 industrikunde." Gitt at selskapet ennå ikke har generert inntekter fra figur 4-salg, kan vi anta at denne enheten er "i beta", noe som betyr at den blir testet av kunden, uten at 3D Systems blir betalt. Dette er et veldig vanlig oppsett, spesielt med hensyn til ny teknologi.

Den gode nyheten er at 3D Systems forventer å begynne å generere omsetning fra salg på figur 4 i fjerde kvartal. Videre sa Joshi andre steder på samtalen at selskapet forventer at Figur 4 skal være en "signifikant" katalysator for vekst i 2018. Han utvidet også på mottatt positiv tilbakemelding:

Vi har eksepsjonell tilbakemelding på figur 4 så langt fra både beta brukere og kunder som evaluerer benchmark delprøver. Denne tilbakemeldingen inkluderer rask system oppstartstid; utmerket produktivitet, gjennomstrømning og brukervennlighet; stor pålitelighet og [oppetid]; Deler av høy kvalitet [produsert]; og overbevisende totale driftskostnader.

Joshi refererte også følgende presentasjonsbilde, som sammenligner den totale driftskostnaden (TCO) over fem år med å produsere 1 million enheter per år av samme polymerdel ved bruk av et 16-motors Figur 4-system vs. bruk av konvensjonelle SLA-skrivere.

Når alle faktorene vurderes, er TCO over fem år med figur 4 i dette spesifikke eksemplet bare 30% av TCO for bruk av konvensjonelle SLA-skrivere. En viktig takeaway her er at med denne typen besparelser i TCO, bør figur 4 åpne opp nye applikasjoner som ikke har økonomisk betydning for konvensjonell SLA. Så figur 4 burde ikke bare kannibalisere salget av 3D Systems konvensjonelle SLA-skrivere; Det bør også gi inkrementelle vekstmuligheter.

Gitt, 3D Systems valgte sannsynligvis et eksempel som ville gjøre sammenligningen ganske gunstig, som vi forventer fra ethvert selskap. Ikke desto mindre er 30% -figuren lav nok til at den viser at figur 4 skal gi noen solide vekstmuligheter. Besparelsene i TCO vil naturligvis variere avhengig av faktorer knyttet til delen (for eksempel størrelse og type materiale som brukes), mengden som blir produsert og tidsperioden som er valgt.

Mens figur 4 har mye løfte, bør investorer forbli forsiktig optimistiske inntil 3D Systems begynner å bestille inntekter fra salg av disse systemene.