Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

2 Store grunner til at jeg ikke er bekymret for Starbucks

Anonim

Aksjer av Starbucks

(NASDAQ: SBUX)

kastet mer enn 10% i forrige uke, etter at selskapet sank sin inntjeningsveiledning for hele året og advarte investorer om at sam salgsveksten vil være nær 1% i inneværende kvartal.

Ledelsen pekte på flere bidragende faktorer bak avmatningen. Disse inkluderte beslutningen om å forsinke et markedsføringsprogram etter april-raseforstyrrelsen på en Philadelphia Starbucks-plassering og en endring i tilgjengeligheten av leveringstjenester i Kina. Likevel gjorde konsernsjef Kevin Johnson det klart at Starbucks 'siste resultater ikke har vært akseptable.

Overskriftsnummerene kan se skummelt ut for Starbucks-investorer, men selskapet har to store vekstinitiativer som er i ferd med å ta av: digital personalisering og Starbucks Reserve. Som et resultat er jeg ikke bekymret for Starbucks. Og mens jeg hadde dårlig tid til å kjøpe noen Starbucks-aksjer tidligere denne måneden, tenker jeg nå på å kjøpe enda mer.

Digital innsats er bare i gang

Starbucks digitale savvy har vært en av sine viktigste konkurransefortrinn i mange år. Bare innen USA har selskapet 15 millioner aktive medlemmer i sitt My Starbucks Rewards-program. Belønning medlemmer må gjøre sine kjøp ved hjelp av forhåndsbetalt Starbucks kort, og de fleste gjør det gjennom Starbucks 'høyt vurderte mobilapp.

Disse digitale relasjonene har to hovedfordeler for Starbucks. For det første åpner bruken av appen muligheter som mobil rekkefølge og betaling - en vinn-vinn-funksjon som legger til rette for kundene og øker butikkernes produktivitet. For det andre kan Starbucks bruke data som kundens kjøpshistorikk for en-til-en-markedsføring: dvs. tilpassede tilbud optimalisert for hver person.

Til tross for den siste nedgangen i Starbucks salgsvekst, fortsetter den å se sterk vekst blant medlemmene. Det står imidlertid bare for 40% av virksomheten. De andre 60% kommer fra kunder som ikke har registrert seg for Starbucks Belønninger og har en tendens til å besøke sjeldnere.

Starbucks begynte nylig å samle e-postadresser og kjøpe data for mange av disse sporadiske kundene. Bare i de siste 90 dagene har det skapt digitale relasjoner med 5 millioner ikke-belønningskunder. Det forventer at summen fortsetter å vokse.

I dag har Starbucks hatt suksess i å drive trafikk fra denne delen av sin kundebase ved å sende dem ikke-personlige tilbud. Et par måneder fra nå, vil det være i stand til å slå på sin "personalisering motor", som bør dramatisk forbedre effektiviteten av sin markedsføring. I løpet av de neste årene vil kombinasjonen av flere digitale relasjoner og mer personalisering være en stor salgsstropp for Starbucks.

Starbucks Reserve tester er nettopp begynt

Veien tilbake i 2016 avslørte Starbucks sin plan om å bevege seg ytterligere eksklusivt ved å skape et nettverk av dedikerte Starbucks Reserve-butikker og Starbucks Reserve-kaffebarer. Tanken var at detaljhandel trafikk faller, og Starbucks må derfor øke sitt spill for å drive kundetrafikk.

Starbucks Reserve-konseptet representerer en innsats som lagrer servering av super-premium-kaffe på bestilling, vil være mer av en destinasjon. De fullverdige Starbucks Reserve-butikkene (i motsetning til Starbucks Reserve-barer i vanlige Starbucks-butikker) vil bli ytterligere differensiert ved å servere mat som er gjort internt.

I det lange løp mener Starbucks at det kunne operere 1000 Starbucks Reserve-butikker, med gjennomsnittlige enhetlige volumer som er dobbelt så stor som en typisk Starbucks-kafé. Disse vil bli støttet av så mange som 20-30 Roastery steder, hver i stand til dramatisk høyere salgsvolum. Endelig kunne 20% av Starbucks 'globale butikkbase ta imot Reserve kaffebarer.

Det er imidlertid bare to Roastery-steder som opererer i dag. Fire flere vil åpne innen utgangen av 2019, hvoretter Starbucks planlegger å pause på utvidelsen en stund. Det er bare en full Starbucks Reserve-butikk åpen så langt, med en annen seks til 10 satt til å åpne senere i år. Starbucks vil arbeide for å finjustere forretningsmodellen for Reserve-butikken i løpet av det neste året eller to, før det rulles ut mer bredt.

Endelig er det 35 Starbucks Reserve barer i USA og Canada, sammen med rundt 150 i Kina, hvor konseptet ble utviklet først. Starbucks planlegger å legge disse Reserve-barer til tusenvis av butikker over tid, og økt trafikk og salg.

Vekstdriverne kommer

Å skape digitale relasjoner med kunder og sende målrettede tilbud er en påvist strategi at Starbucks har brukt til å øke salget blant sine belønninger medlemmer de siste årene. Etter hvert som selskapet utvider sin base av Mine Starbucks Rewards-medlemmer og får muligheten til å engasjere seg med flere ikke-belønte kunder, er det ekstremt sannsynlig at salget vekst vil akselerere.

Starbucks Reserve er mer av et ubevisst konsept for nå. Men det er veldig lovende, basert på de utrolige salgsmengder som ble oppnådd i de to første Roasteries. (Videre forblir comp-salgsveksten stjerne i Seattle Roastery, som har vært åpen i flere år.)

I løpet av de neste to årene, bør Starbucks digitale innsats forynge kompleks salgsvekst. I 2020 vil Starbucks Reserve-konseptet forhåpentligvis være klar for topptid, og låse opp ytterligere vekstmuligheter. Som et resultat, synes den siste Starbucks-lagernedgangen som en overreaksjon - og en attraktiv kjøpsmulighet.