Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

De 2 beste utbyttebeholdningene i øl

Anonim

Constellation Brands

(NYSE: STZ)

og Anheuser-Busch InBev

(NYSE: BUD)

representerer to forskjellige raser av ølbedrifter. Constellation Brands, ikke helt et husnavn, selger i stor grad på det amerikanske markedet, men har fortsatt fått et rykte som et raskt ladingskonglomerat, og booket 7, 3 milliarder dollar i omsetning i fjor. Anheuser-Busch InBev, det allestedsnærværende globale kraftverket, skryte 2016 omsetning på 45, 5 milliarder dollar, dwarfing alle andre øl-industrien konkurrenter. Som utbytteorienterte investeringer vil disse to bryggeriene imidlertid kombinere ganske pent i lagerkontoen din. La oss finne ut hvorfor.

Constellation Brands: Akselerert inntekt og utbyttevekst

Constellation Brands fortunes begynte å stige i 2013 etter at den fikk rettighetene til å produsere, markedsføre og distribuere den meksikanske ølporteføljen av Grupo Modelo (eid av Anheuser-Busch InBev) i USA. I løpet av de siste tre regnskapsårene har selskapet sett ølsalgssveien, og det har hatt en samlet inntekter CAGR (sammensatt årlig vekst) på 14, 6% - godt over den samlede ølindustriens nåværende CAGR på 6%.

Constellation har tydeligvis hatt fordel av den økende populariteten til meksikanske øl i USA. Dens merkevarer som Corona, Pacifico, Modelo og Victoria har ledende stillinger i det amerikanske importmarkedet. Men selskapet har også i stor grad skapt sin egen skjebne. Det er på tide å investere 4, 5 milliarder dollar i utvidelse av bryggekapasitet relatert til sine meksikanske etiketter i løpet av fireårsperioden som slutter i desember 2019. Denne kapitalinvesteringen sikrer at Constellation kan imøtekomme etterspørselen etter markedet og fortsetter å registrere den dobbeltsifrede veksten av de siste årene.

Et annet attraktivt aspekt ved Constellation Brands forretningsmodell er selskapets forkjærlighet for å kjøpe premium vin, brennevin og ølmerk, og skalere dem gjennom produksjons- og distribusjonssystemet. To fremtredende eksempler er oppkjøpet av den bestselgende Meiomi vinporteføljen fra Copper Cane Wines, og $ 1 milliard kjøp av håndverks-ølhus Ballast Point Brewing and Spirits. Constellation kjøpte seg begge i 2015, og det har vært i stand til å øke forsendelsene av produktlinjene betydelig, noe som bidrar til det totale inntektsmomentet.

Selv om selskapet har en tendens til å benytte overskytende kontantstrøm for disse typer oppkjøp, er det nylig begynt å dele en del av kontantavkastning med aksjonærer. Constellation utstedte sitt første utbytte i 2015. Ledelsen økte det første kvartalsutbytte på 0, 31 dollar med 29% i 2016, og igjen med 29% i 2017, til en nåværende kvartalsvis utbetaling på $ 0, 51. På grunn av den dramatiske økningen i Constellations aksjekurs - er det verdsatt mer enn 86% siden begynnelsen av 2015 - dagens utbyttesats er litt under 1%.

Dermed er Constellation Brands utbytte makt skjult. Det er mulig at utbyttet vil fortsette å virke mager i forhold til det av jevnaldrende, på grunn av Constellations aksjekursvekst. Men selskapets aggressive utbetalinger vil sikkert øke avkastningen på opprinnelig pris for de som reinvesterer utbytte. Gjennom potensiell fortsatt vekst i aksjene og det økende utbyttet gir Constellation Brands muligheten for betydelig langsiktig totalavkastning - ikke alltid lett å finne i ølindustrien.

Anheuser-Busch InBev: Markedsdominans og attraktivt utbytte

Anheuser-Busch InBev avsluttet sin massive, nesten 114 milliarder dollar kjøp av SABMiller i oktober i fjor. Før fusjonen var Anheuser-Busch og SABMiller allerede de største og nest største globale bryggeriene. Deres samlede årlige volum på rundt 708 millioner hektoliter er noe større enn den samlede produksjonen av verdens neste åtte største bryggerier.

I henhold til ledelsen har den fusjonerte enheten nummer 1 i åtte av verdens ti største ølmarkeder. Mens Anheuser-Busch markedsfører utallige kjente etiketter, fokuserer selskapet på å utvide markedsandelen primært gjennom sine tre dominerende globale merkevarer: Budweiser, Stella Artois og Corona.

Som selskapet fortsetter å utvide sitt årlige ølvolum, prosjekter det at det vil innse omtrent $ 2, 8 milliarder i årlige kostnadssynergier fra SABMiller-avtalen innen de neste tre til fire årene. Noen av disse anslåtte kostnadsbesparelsene vil bli benyttet for å redusere balanseutnyttelsen. Anheuser-Busch InBev har et netto-gjeld til EBITDA-forhold på 5, 5, mot 2, 5 før gjeldsutstedelsen for å fullføre SABMiller-transaksjonen. Selskapet har til hensikt å betale tilbake lån over tid for å redusere dette forholdet til et mål på 2, 0.

På organisasjonens siste inntjeningskonferanse opplyste CFO Felipe Dutra at på lang sikt Anheuser-Busch InBev forventer å belønne aksjonærer med en "økende flyt" av utbytte, gitt selskapets forutsigbare "ikke-sykliske" forretnings- og stabile kontanter flyter. Men på kort sikt, som bryggeriet reduserer gjeldsbelastningen etter fusjonen, kan aksjonærene forvente at utbyttejusteringer skal være "beskjedne".

Selvfølgelig, med en nåværende avkastning på 3, 6%, bør de beskjedne bumpene til et allerede rikt utbytte bli ønsket velkommen av de fleste aksjonærer. Anheuser-Busch InBevs misunnelsesverdige markedsdominans betyr at den kan fokusere på målrettede strategiske oppkjøp og marginforbedringer, som begge kan føre til at mer driftskvoter blir distribuert til investorer. Aksjen gir et potensial for anstendig totalavkastning med minimal bekymring.

Dra nytte av to svært forskjellige utbytte

Hvis Anheuser-Busch InBev tilbyr sikkerhet og moderat vekst i utbytte av ølindustrien, representerer Constellation Brands en motsigende avhandling av akselerert vekst og til slutt høyere risiko. Men det er ikke nødvendig å velge den ene over den andre. Ved å sammenkoble dem, kan investor få et blandet utbytte, fra to selskaper som sammen står for ubegrenset potensial i det globale ølmarkedet.