Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

10 ting du må vite om Cronos-gruppens tredje kvartal

Anonim

Dette har vært et virkelig uforglemmelig år for den nordamerikanske marihuana industrien. De store nyhetene, som du er godt klar over, er legalisering av rekreasjons cannabis i Canada. Når produsentene har hatt tid til å få sin virksomhet opp til skala, er dette en bransje som kan generere opp til $ 5 milliarder i et årlig salg (dvs. lagt til på det som allerede er innført via medisinsk ukrudtsalg og eksport til utlandet hvor medisinsk marijuana er lovlig).

Naboen, USA, har sett to nye stater - Utah og Missouri - bli med i de som har legalisert i noen kapasitet. For ikke å nevne, innbyggerne i Michigan nylig stemte for å bli den tiende staten for å legalisere voksenbrukskrukken, og i juni godkjente USAs mat- og narkotikastyrelse det aller første cannabisavledede stoffet. Det har vært et travelt, men svært vellykket år for cannabisindustrien.

Alt du trenger å vite om Cronos Gruppens Q3-rapport

Men etter hvert som marihuanaindustrien modnes for øynene våre, er investorens oppmerksomhet vendt fra løfter og mot konkrete resultater. Med andre ord analyserer de marihuana lagerinntektsrapporter med en fintandet kam. Og det skjer bare slik at en av de mest polariserende grytelagerene, Cronos Group

(NASDAQ: cron)

, rapporterte resultatet for tredje kvartal tidligere denne uken. Flytter utover bare overskriftstallene, her er de 10 tingene du absolutt må vite om Cronos nyeste ytelse.

1. Salgsveksten er imponerende, om enn omsetningen er minimal

For å få det åpenbare ut av veien, hadde Cronos Gruppes tredje kvartal en økning i omsetningen på 186%, med et økende salg til 3, 76 millioner kanadiske dollar. Dette kom også på hælene med en 213% forbedring i kilo solgt år over år til 514 kilo. Men når den er tatt som helhet, er Cronos 'nesten 3, 8 millioner dollar i salget en nedgang i bøtte til sin markedsverdi på 1, 5 milliarder dollar. Med tanke på at det tredje kvartalet kun rapporterer om faktorer i salget fram til 30. september 2018, må vi vente et kvartal før vi ser noen reell innvirkning fra rekreasjonslisaliseringen 17. oktober.

2. Oljer som en prosentandel av salget er økende

På den lyse siden, selv om Cronos rapporterte en minimal omsetning i kvartalet, var 29% av inntektene avledet fra høymargede cannabisoljer. Oljer er primært rettet mot medisinske marihuana pasienter. Saken er, oljer har et mye høyere prispunkt og betydelig bedre marginer enn tørket blomst. Produsenter som tar seg tid til å utvikle en rekke cannabisoljeprodukter, vil gjøre seg selv og sine aksjonærer til en fordel ved å minimere muligheten for tørket blomsterkommisjonering i fremtiden.

3. Sterkt fokus på alternative cannabisprodukter

Selvfølgelig er Cronos Group ikke bare fornøyd med å fokusere på oljeproduksjon. Det har vært å finne nye og innovative måter å utvide sin inntektsstrøm utover tørket cannabisblomst. I løpet av kvartalet var det nok den mest spennende kunngjøringen partnerskapet mellom Cronos og Gingko Bioworks å produsere kultiverte cannabinoider gjennom gjæring som er identiske med cannabisplanter i kommersiell skala. Dette bør føre til salg med høy marginal i en meget nisje del av cannabisindustrien.

Etter slutten av tredje kvartal inngikk Cronos en sponset forskningsavtale med Technion i Israel for å undersøke bruken av cannabinoider for å behandle hudforstyrrelser og regulere hudhelsen. Dette presset til alternative cannabisprodukter vil være viktig for driftsmarginene dersom tørkeblomstpriser faller i årene som ligger foran.

4. Et stort prosjekt vil være komplett innen andre halvdel av 2019

En annen viktig del av informasjonen som ble delt ut i selskapets pressemeldinger fra tredje kvartalet var nyheten om at dets joint venture-drivhusprosjekt i Ontario (Cronos GrowCo), som spenner over 850 000 kvadratmeter, skulle være ferdig innen andre halvdel av neste år. Når det kjøres på alle sylindere, forventes dette drivhuset å produsere 70 000 kilo per år, noe som ifølge min anslag ville doble nesten Cronos toppproduksjon.

5. Branding har kommet i fokus

Med legalisering har kommet og gått i Canada, har de fleste produsenter flyttet utover kapasitetsutvidelsestrinnet og fokuserer nå på merkevarebygging og markedsføring. I løpet av tredje kvartal introduserte Cronos Group sitt andre rekreasjonspotensmerke, Spinat. Med sin premium merke COVE og nylig lansert spinat, er Cronos lyst til å engasjere voksne forbrukere og smi på langsiktige vedlegg som kjører de forbrukerne tilbake til sine merker.

6. Leveringsavtaler er også viktige

For cannabisavlere er leveringsavtaler brødet og smøret som gjør verden rundt. Jo mer langsiktige tilbuds tilbud som er på plass, desto mindre marijuana-aksjer må scramble for å finne et hjem for deres produksjon. I løpet av kvartalet annonserte Cronos at det hadde inngått en avtale med Cura Cannabis Solutions, der Cura ville kjøpe minst 20 000 kilo pott per år fra Cronos GrowCo i en periode på fem år. Det er nesten 30% av Cronos GrowCos toppproduksjon som allerede er utgitt, forutsatt at Cura mottok alle nødvendige lisenser fra Health Canada.

7. Internasjonal salg er ikke så sterk som du forventer

For så mye fokus som lagt på Canadas legalisering, er det utenlandske markedet for medisinske pasienter potensielt enda sterkere. Likevel, i hvert fall i begynnelsen, har internasjonal salgsvekst vært ganske lunken. Husk at Cronos ikke produserer mye cannabis ennå, men selskapet anerkjente bare 564 000 dollar i internasjonalt salg i 3. kvartal. Det er ikke engang dobbelt så mye som de 316.000 dollar som er anerkjent i kvartalet for kvartalet.

Enda mer av en headcratcher er det faktum at lavere marginal tørket cannabis, ikke oljer, omfattet over 90% av internasjonal salg. Siden internasjonal inntekt er rettet mot medisinske marihuana pasienter, er dette litt skuffende.

8. Selskapet kan trenge ytterligere kapitaløkninger

Investorer bør være oppmerksomme på at Cronos Group kanskje må vende seg til en utvannet kjøpsavtale som tilbyr relativt snart for å øke tilleggskapitalen. For å være klar, avsluttet Cronos kvartalet med 41, 5 millioner dollar i kontanter og kontantekvivalenter, og har mer enn nok kapital til å møte gjeldende forpliktelser. Selskapet brant seg imidlertid gjennom 48, 1 millioner dollar i tredje kvartal, og ting som drivhusprosjekter og alternativ produktutvikling er ikke billige. I takt med at Cronos går, vil det sannsynligvis trenge en kapitalforhøyelse snarere snarere enn senere.

9. Cronos er ikke nær å være lønnsomt på driftsmessig basis

Selv om marihuana-produsenter som Cronos Group har hatt verdijusteringer knyttet til deres biologiske eiendeler, har de jobbet i deres favør i de senere kvartalene, er det viktig å forstå at dette er et selskap som ikke er nært lønnsomt på en driftsmessig basis. I det nylig avsluttede kvartalet genererte det 2, 07 millioner dollar i bruttoavkastning etter at kostnaden for solgte varer er regnskapsført. Men Cronos racked opp bare sjenert av 7 millioner dollar i driftskostnader, noe som ville ha ført til et driftsunderskudd på nesten 4, 9 millioner dollar. Det vil være litt tid før Cronos har noen skudd på gjentagende fortjeneste.

10. Fortynning fortsetter å være en langsiktig bekymring

Sist men ikke minst, slår ut fortynningsbuggen igjen. Med kjøpsavtale som den mest vanlige måten, øker potenes aksjer kapital, og avtaler finansieres i stor grad av felles aksjer, den utestående andelstelling for de fleste marihuana-aksjer har ballong. Cronos er ikke noe unntak. Etter å ha begynt kalenderåret på 149, 4 millioner utestående aksjer, avsluttet Cronos september med 178, 7 millioner. Tenk deg, dette tar ikke hensyn til de 12, 8 millioner aksjeopsjoner eller 25, 5 millioner utestående tegningsretter ved utgangen av tredje kvartal. Denne stadige økningen til selskapets andelstelling vil gjøre det vanskelig for Cronos å produsere et meningsfylt resultat per aksje.