Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

1 overraskende industri at autonome kjøretøy kunne revolusjonere

Anonim

Investorer er forståelig nok begeistret for den uunngåelige ankomsten av autonome kjøretøy. Selvdrevne biler kan øke personlig og økonomisk produktivitet, øke drivstofføkonomien, redusere trafikkulykker, og lette behovet for byplanlegging å dreie seg rundt plassbesparende parkeringsplasser og garasjer. Teknologien har potensial til å transformere transport og samfunn.

Likevel, mens bilprodusenter gamle og nye tar tak i alle overskriftene knyttet til autonome kjøretøy, er teknologien stille på grunnlag av å revolusjonere en enda eldre industri: gruvedrift.

Fra 416-tonn selvdrevne haulers utplassert av Rio Tinto

(NYSE: RIO)

i Australia til de semi-autonome underjordiske transportørene som brukes av Barrick Gold

(NYSE: GOLD)

I Nevada lover investeringer i dag at gruveindustrien ser ut og opererer ganske annerledes 10 år fra nå enn i dag.

På samme måte som selvkjørende personbiler og traktorhengere, vil autonome gruvevogner ha dype positive og negative virkninger. Det er på tide investorer begynner å legge merke til.

Hilsen til digital gruvearbeid

Rio Tinto var blant de første gruveselskapene å utforske digitale og autonome gruvedriftsteknologier, som beskrevet i MIT Technology Review. I dag opererer den en flåte som består av dusinvis av 416 tonn haulere, hver størrelsen på et lite hjem, som kjører seg rundt fire overliggende gruver i nordvest-Australia. De samhandler med robotic rock-boring rigger, og starter i 2018, vil laste sine bounties til selvkjørende tog som leverer malmen til havner hundrevis av miles unna. De ansatte som fører tilsyn med operasjonene er stasjonert 750 miles unna.

Det er neppe alene. BHP Billiton har en autonom flåte av jernmalmsgruvefartøyer i Australia, og selv Suncor ønsker å få inn på handlingen for sine oljesandressurser i Canada.

Digitale gruvedrift og autonome kjøretøyer tilbyr flere attraktive funksjoner for industrien. Drone haulers kan operere 24/7 (unntatt vedlikehold), noe som øker produktiviteten til operasjoner. Fjernovervåkning - og til og med arbeideren forskyvning - setter mer avstand mellom ansatte og farlige gruve miljøer, øker sikkerheten betydelig. De kombinerte effektivitetsgevinster lover å tilby forbedret økonomi.

I tillegg er mange naturressurser i dag plassert på avstanden til å begynne med, noe som betyr at autonome og semi-autonome kjøretøy ikke trenger å kjempe mot jaywalking fotgjengere eller den fyren som ikke drar ut i krysset langt nok.

Det gjelder spesielt for underjordisk gruvedrift. Barrick Gold, en av verdens største gullbeholdninger, går all-in på en feiende digital strategi. Selskapet har samarbeidet med Cisco Systems for å utvikle alt fra underjordisk Wi-Fi til navigasjon (GPS fungerer ikke veldig bra hundrevis av meter under) til et dedikert programvarehub i Elko, Nevada, kalt Codemine, som huser sin interne programvare team.

Den digitale strategien bærer tidlig frukt. Barrick Gold har utviklet en egen digital styringsapp som heter Forge for å skape og sende jobber og overvåke fremdrift for sin underjordiske flåte. Gruvearbeideren rapporterte at sin underjordiske kortintervallkontrollteknologi, med sikte på å øke skiftvarigheten og redusere forsinkelser, resulterte i at ytterligere 360 ​​tonn per dag ble flyttet i september 2017. Samtidig tillot sine underjordiske autonome lastere, kalt muckers, en ekstra 190 tonn materiale som skal flyttes. Det vil øke framover takket være effektivitetsgevinster og skuffer som er 50% større enn menneskelige drevne lastere.

I fremtiden kunne gullgruveselskapet lisensiere programvaren til jevnaldrende med underjordiske operasjoner, men for tiden er det fokus på å bruke programvareverktøy og selvkjørende kjøretøy for å utvide driftsmarginene. Det endelige målet er å senke sin all-in sustaining costs (AISC) til rundt $ 700 per unse gull, ned fra $ 772 per unse i tredje kvartal 2017.

Det er ikke bare de store guttene som kommer til å spille, heller. Testing og utvikling av autonome gruvedriftsteknologier begynner å sprede seg over hele bransjen. Selv $ 1, 6 milliarder Hecla Mining

(NYSE: HL)

undersøker bruken av autonome og semi-autonome underjordiske kjøretøyer.

Noe ironisk, kan selskapet ha unngått et grovt siste år, selv om autonom teknologi var moden nok til å bruke. Aksjekursen ble slått i 2017 etter at Lucky Friday-minen ble banket offline av en arbeidskonflikt med fagforeningsarbeidere. Det har ikke bidratt med en unse produksjon siden mars i fjor. Ledelsen ser ikke ut til å forskyve (alle) sine arbeidere, som fortsatt er nødt til å operere underjordiske transportører fra overliggende operasjonssentre, men heller for å øke produktiviteten og sikkerheten. Likevel kan gruveindustriens arbeidsstyrke krympe betydelig når teknologien er allment vedtatt.

Investor hensyn

Autonome kjøreteknologier vil ha dårlige effekter, både positive og negative, på alle næringer det infiltrerer, inkludert gruvedrift.

For eksempel vil muligheten til å operere over bakken gruver 24/7 og for å redusere nedetid i underjordiske gruver når arbeidere flyttes fra sprengningssteder, øke produktiviteten betydelig. Å sette færre arbeidere i skade vil øke sikkerheten, og med færre arbeidere under jorden vil det redusere ventilasjonskravene som trengs for å takle dieselutslipp.

Men å ansette færre arbeidstakere kan ødelegge gruveområdene over hele verden. Ting kan også bli vanskelig i Australia, et tidlig bevis på grunnen for teknologien, der lover som driver mining, må bruke visse nivåer av urbefolkningen.

Det er også økonomiske konsekvenser å vurdere. Styring av en hel gruvedrift med programvare avslører gruveselskapene for å hacking risiko, noe som kunne stenge gruver akkurat som arbeidskraft slår i dag. Deretter kan selvdrevne gruvebiler redusere produksjonskostnadene og øke fortjenesten, og kanskje transformere en historisk flyktig industri som alltid er begrenset av fallende produksjonsvolumer. Eller de kunne gjøre ting verre.

La oss si at en gruve forventes å ha en nyttig levetid på 10 år i dag. Den samme gruven ville ha en levetid på bare åtte år hvis et gruveselskap forbedrer produktiviteten med 20%, men produserer samme mengde malm. Med andre ord kan digitale gruveoperasjoner resultere i overforhandlede markeder og deprimerte salgspriser på de involverte råvarene. Teknologiene som kombineres for å muliggjøre den amerikanske skiferrevolusjonen, gir en parallell case studie for investorer å vurdere.

Deretter har eksponentielle teknologier ofte uforutsigbare resultater.

Hva betyr det for investorer?

Autonome og semi-autonome kjøretøy revolusjonerer den globale gruveindustrien stille. Etterpå kan det være nysgjerrig at det tok så lang tid for bedrifter å inkorporere digitale verktøy i sin virksomhet, men de raskt reduserte kostnadene ved selvkjøringsteknologi gjorde det uunngåelig. Det kan ikke være lenge før alle gruveaksjer blir presset av Wall Street for å vedta en digital strategi. Fremtidsrettede investorer kan posisjonere seg for fremtiden i dag.