Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

1 Oljelager for langtransport

Anonim

Hess har en stor Bakken Shale-posisjon som vil være en viktig vekstdriver for selskapet både på kort og lang sikt, og bidrar til å holde det fremover til Guyana-prosjektene kommer på nettet om noen år. Disse dual growth driverne gjør Hess til en overbevisende oljevekstbeholdning på lang sikt. I denne bransjens fokus: Energiklipp, vert Nick Sciple og bidragsyter Matt DiLallo diskuterer:

  • En oversikt over Hess .
  • Veksten i Bakken, samt partnerskapet med ExxonMobil

    (NYSE: XOM)

    i Guyana.
  • Hess Midstream Partners, en MLP dannet av Hess for å bistå med å bygge opp sin Bakken midstream infrastruktur.

Et fullt utskrift følger videoen.

Denne videoen ble registrert 25. oktober 2018.

Nick Sciple: La oss snakke om en annen spiller i Bakken-regionen. Det er Hess Corporation, HES. Hess har noen skuespill pågår i Bakken. De er også involvert i Guyana. De samarbeidet med Exxon for å bore en av de største offshore-funnene i nyere minne. Ønsker du å snakke om hva som skjer med Hess? Hva skjer i Bakken med dem? Hvordan passer Bakken i sin overordnede strategi for virksomheten?

Matt DiLallo: Hess har vært et interessant navn. De har virkelig omformet porteføljen de siste par årene. De solgte mange forskjellige ting. De solgte sine Utica-skifer ting; de solgte mange internasjonale spill. Men de har holdt det de synes er de beste. I deres tilfelle er det Bakken. Hess er en av de bedre borerne der ute. De har et produksjonsprosess som de har tatt mot det, hvor de borer brønner med fokus på å kutte kostnader og virkelig produserer olje der ute ved boring av brønner at de har stor sannsynlighet for å levere visse produksjonsveksttyper og visse avkastninger. De bruker ting som Bakken, Guyana, som vekstmotor i selskapet. De tror de kan øke produksjonen av Bakken med en årlig vekstrate på 15% -20% gjennom 2021. De har nok inventar til å bore i ca 15 år på $ 60 olje. Høyere oljepriser frigjør noe mer inventar. Det er rikelig med vekst der ute. De har nettopp lagt til en annen rig tidligere i år; de planlegger å legge til en annen rigg. Mye vekst ut i Bakken.

Det vil hjelpe dem på kort sikt mens de og ExxonMobil kjører opp denne Guyana, noe som virkelig er fantastisk. Den har masse og massevis av billig olje der ute. Hess ser det som den neste vekstdriveren, sannsynligvis 2020-2021 når det kommer online.

De tror de kan øke kontantstrømmen med en 25% sammensatt årlig rente i årene som kommer. Disse to spillene er så høye marginaler, vil produsere så mye penger. Hess, mellom disse to, kan være et veldig godt langsiktig oljeselskap, fordi de kan gjøre det med $ 60 per fat. Virkelig interessant langsiktig navn.

Sciple: La oss snakke litt mer om, i Guyana, Hess 'partnerskap med Exxon, det forholdet der. Exxon er operatøren der. Hvor fordelaktig er det for Hess? Det må være en stor ressurs å ha, samarbeide med en så stor oljespiller som Exxon.

DiLallo: Ja, Exxon er en av de bedre selskapene i bransjen ved boring for avkastning. De har vært fenomenale gjennom årene på noen av de interessante beregningene, som avkastning på sysselsatt kapital. Fordi de er så fokuserte på avkastning, det er det som fordeler Hess her. Exxon vil investere i dette spillet fordi det kommer til å produsere langsiktig avkastning og meget god avkastning. Exxon ser dette som en av nøkkeldriverne, sammen med Permian, slik at den kan fordoble inntektene innen 2025. For et selskap som er Exxons størrelse, er det et stort, stort vekstpotensial. Så, for Hess å være partner på dette, er det virkelig en god del for Hess. Exxon vet hvordan man skal bore, vet hvordan man produserer olje. Jeg liker Hess spesielt fordi den er låst inn. Men du legger til to sammen, og det er et veldig fint selskap å følge.

Sciple: Når du ser på ledelsens presentasjoner, snakker de om at Guyana og Bakken er deres vekstdrivere, men de har noen andre spill som er flere av deres kontantstrømdrivere som de bruker til å mate disse vekstmotorer. Det er deres eiendeler i Malaysia og Mexicogolfen. De sier at disse spillerene får dem 70% av kontanter fra operasjoner gjennom 2020, men bare 20% av deres capex. Dette er ting som ikke krever mye capex for å fortsette å kaste penger, men de kan virkelig bruke de andre eiendelene de har til å generere penger, for å virkelig investere i de store vekstdriverne, som du nevnte i Guyana og Bakken .

DiLallo: Høyre. Det er noe investorene bør se på når de ser på oljeselskaper. Noen, som Continental, er bare fokusert på skiferskuespill. Disse pumper i mye penger på forhånd, og de produserer veldig fort. Deretter er det langsiktige ting som offshore, oljesand, LNG. De tar mye penger på forhånd, og tar år før de kommer på nettet, men da produserer de mye penger og produksjon i årene som kommer. Det er hva Guyana vil være. Det er en stor forhåndsinvestering, men i fremtiden vil det vise seg å være som Malaysia, som Mexicogolfen, hvor det kan produsere kontantstrøm i mange år framover med liten langsiktig investering. Det er en annen grunn til at jeg liker Hess over et selskap som Continental. Det har disse kontantstrømdriverne, så det vil gi mer stabil inntekt gjennom årene. Det reduserer bare risikoen for at oljeprisene skulle kollapse igjen, vi vil se Bakken-skifer sannsynligvis ikke vokse så fort, noe som ville skade Continental, men det ville nok ikke skade Hess 'langsiktige vekst.

Sciple: Vi ønsket å nevne, for folk som er inntektsinvestorer, har Hess også en midstream-enhet som du kan kjøpe aksjer i. Den har et utbytte på 6%. Det har vært økende distribusjon på 15%. Sterk økonomi, ingen gjeld. Ønsker du å snakke om hvilken mulighet Hess Midstream-kjøretøyet kan være for flere inntektsfokuserte investorer?

DiLallo: Hvis investorer ikke vil bli utsatt for oljepriser, er Hess Midstream en interessant måte å spille Bakken uten å ha eksponering for oljeprisen. Det bygger i utgangspunktet innsamlingsrørledninger, som er behovet for å koble olje og gassbrønner til landets midtstrøms rørledningssystem. Det hjelper Hess å kunne få denne produksjonen til kunder. Det er i utgangspunktet som en bompass, og de samler bare jevn kontantstrøm når volumene strømmer gjennom. De er i stand til å ta den kontantstrømmen, reinvestere noe av det til å bygge flere rørledninger, flere prosessanlegg, den slags ting, og deretter distribuere den til aksjonærene. 6% i dagens miljø er ganske bra, og det er en veldig trygg 6%. De har ingen gjeld. De dekker godt ut med kontantstrømmen. De har mye vekst fremover fordi de hjelper Hess, med Hess som øker produksjonen over 15%. Disse volumene vil strømme gjennom midtstrømsledningene, som genererer kontantstrøm. De tror de kan utvide denne fordeling med ca 15% i året i overskuelig fremtid. Legg til potensialet for å hjelpe tredjeparter, og jeg synes det er en veldig interessant måte å spille Bakken uten å få all den eksponeringen mot olje.